Nieuwe bluskleding voor Jeugdbrandweerkorps

25 mei 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Uit handen van burgemeester Boevée van Sliedrecht kregen de jeugdbrandweerleden van de brandweer Sliedrecht vrijdag 21 mei de nieuwe bluskleding uitgereikt. De jeugdbrandweer van Sliedrecht bestaat dit jaar 50 jaar en daarom is speciaal voor deze gelegenheid een jubileumbadge ontworpen dat op de bluspakken is aangebracht. De jeugdleden gaan de nieuwe kleding bij de oefeningen en wedstrijden volop gebruiken en willen zich met deze bluspakken graag in de picture spelen bij de diverse activiteiten.

Omdat de jeugdbrandweer dit jaar 50 jaar bestaat zijn er diverse activiteiten op touw gezet. In januari bracht de jeugdbrandweer een bezoek aan de brandweer Capelle aan den IJssel, waar ze de hele dag mochten ervaren hoe het op een beroepskazerne toegaat en wat er allemaal speelt. Ook hebben ze in januari meegedaan aan de zeskamp in Zoetermeer, waar veel jeugdbrandweerkorpsen uit Nederland aan meededen. Op 12 juni houdt de jeugdbrandweer van Sliedrecht, samen met het brandweerkorps jeugdbrandweerwedstrijden. De halve finales worden gehouden in Sliedrecht, waarbij 30 jeugdbrandweerkorpsen in drie leeftijdsklassen strijden om de finaleplaatsen. De hele dag zullen de ploegen op drie verschillende wedstrijdbanen actief zijn. Aansluitend, ongeveer tussen 18.00 en 19.00 uur, reikt de burgemeester van Sliedrecht de prijs uit.

Op de planning staat verder een reünie begin december. De brandweer Sliedrecht probeert alle mensen op te sporen die in het verleden lid waren van de jeugdbrandweer van Sliedrecht. Op dit moment staat de teller van mensen die uitgenodigd worden op 300.

advertentie
advertentie