‘Change now’ in de kerk met de beelden

26 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tijdens de braderie op zaterdag 19 juni in Hardinxveld-Giessendam zet de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB de kerkdeuren open. Belangstellenden kunnen eens binnenlopen en tussen tweedehandsspullen neuzen.

,,Het is een mooie gelegenheid om een bijzondere expositie te bekijken met de title ‘Change now’. Dit is een serie van tien schilderwerken, gemaakt door Marian Tenkink uit Gorinchem", aldus de organisatie. De inspiratie kwam van de tien geboden voor de 21ste eeuw, opgesteld door Ervin Laszlo. Hij richtte in 1993 de Club van Boedapest op, een wereldwijde organisatie die zich zorgen maakt over het voortbestaan van onze planeet. Diverse technieken en materialen zijn gebruikt: mixed emulsion. Hierdoor is een 'gelaagdheid' ontstaan. Dat geeft extra diepte en betekenis aan het werk. De werken van 80 x 80 cm hebben allemaal dezelfde basis, een grote cirkel: onze planeet. Ze hebben ieder hun eigen titel en vertellen hun verhaal, ondersteund door gedichten van Will Egas. Ze geven vorm aan waarden als solidariteit, wederzijds respect, persoonlijke groei, respectvol omgaan met de natuur, verantwoordelijkheid en vrijheid.

De werken zijn niet te koop omdat ze als serie niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Het is de bedoeling dat de werken steeds op andere plekken tentoongesteld worden om mensen te inspireren. Kaarten van de schilderijen met de bijbehorende gedichten zijn wel te koop. Een doosje met tien kaarten kost € 10.

De Kerk met de beelden aan de Peulenstraat 167 is open van 9.00 uur tot 16.00 uur. Info op www.kerkmetdebeelden.nl.

advertentie
advertentie