Tekenles op maat bij Clair Obscur

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tekenatelier Clair Obscur biedt tekenlessen aan kinderen en tieners volgens een eigentijds lesprogramma, waarbij wordt uitgegaan van de voorkeur en de belangstellingssfeer van de leerling zelf. Eigenaar en kunstenares Linette Trapman schenkt veel persoonlijke aandacht aan de cursusgroep, die uit maximaal drie leerlingen bestaat.

Alle leerlingen leggen een persoonlijke map aan met beeldmateriaal van hun interesse waaruit ze, naast de opgegeven tekenoefeningen, een keuze mogen maken. Steeds wordt tijdens de les een begin gemaakt met de nieuwe tekening. In iedere volgende les worden de oefeningen en de thuis afgemaakte tekening van de leerling besproken. Daarna wordt er een begin gemaakt met een nieuwe opdracht, gekozen door de leerling zelf.

Linette Trapman, eigenaar van Tekenatelier ‘Clair Obscur’ is van mening dat in de huidige beeldcultuur kinderen steeds meer opgeslokt worden door de verschillende media. ,,Hun creativiteit komt daardoor nauwelijks nog tot ontplooiing", licht Linette toe. ,,Met het vormgeven op papier van dingen uit de belevingswereld worden emoties verwerkt en groeit het zelfvertrouwen. Wanneer een kind plezier in tekenen heeft, kan de creatieve ontwikkeling en het beeldende talent, met de juiste aanmoediging, aanmerkelijk verbeteren. Onder begeleiding leert de leerling van eigen ervaringen en inspanningen."

Linette Trapman heeft een grafische opleiding genoten en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in technieken als potlood, houtskool, pastel en acryl. Naast het geven van lessen heeft de eigenaar van Tekenatelier ‘Clair Obscur’ een actief leven als kunstenaar. Deze eigen ervaringen zitten verweven in de lessen of worden mondeling doorgegeven aan geïnteresseerde leerlingen. Door haar persoonlijke situatie heeft Linette Trapman bovendien ervaring met kinderen met een beperking. Ook zij kunnen lessen volgen bij Tekenatelier ‘Clair Obscur’. ,,Door de kleine groep, de vaste structuur en het werken met pictogrammen of de timetimer vinden deze kinderen innerlijke rust en kunnen zij tot grote prestaties komen waardoor het zelfvertrouwen positief wordt beïnvloed."

De lessen van het tekenatelier vinden om de drie weken plaats in een blok van tien lessen in de maanden september tot en met maart. Voor verdere informatie over Linette Trapman of de tekenlessen van Tekenatelier ‘Clair Obscur’, zie www.teken-atelier.nl. Een doorlopende expositie van nieuw werk van Trapman is te zien bij de woonwinkel Notre l’Avenir, Kerkbuurt 30 in Sliedrecht.

advertentie
advertentie