Kat kreeg nog een staartje: Vlek bleek Sik

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

De familie Dekkers zag al snel hun vergissing in. ,,We begonnen natuurlijk te twijfelen. We hebben meteen oudere foto’s van Vlek opgezocht. Hij zag er precies hetzelfde uit, maar toen we goed keken, zagen we dat de pootjes verschillend waren. De ene kat had meer wit op zijn poot dan de andere. We hebben zelfs de dierenambulance erbij gehaald om te kijken of het echt twee verschillende katten waren.” Toen zelfs het personeel van de dierenambulance hen verzekerde dat de kat echt niet hun Vlek was, besloot de familie Dekkers om de kat meteen terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. ,,Wat niet van ons is, houden we natuurlijk niet. Zondag zijn we naar de Bolderhoeve gegaan om hem terug te brengen. Toen we het mandje open deden, sprong hij er meteen uit. Hij hoort daar gewoon.”

SLIEDRECHT – De blijdschap over de terugkeer van de verloren kat bij familie Dekkers uit Dordrecht was helaas van korte duur. Vlek bleek namelijk niet Vlek te zijn, maar kat Sip van de Bolderhoeve. Toen de medewerkers van de manege het artikel in Het Kompas van vorige week zagen staan, ging bij hen een belletje rinkelen. Geschokt deden ze via de site van de krant een oproep aan de familie Dekkers om contact met hen op te nemen. ,,U hebt onze Sik aangezien voor uw Vlek.”

Door Ariënne Megchelsen

Cockie Rutten, teamleider van de Boldermanege, zegt de familie Dekkers goed te begrijpen. ,,Ze hebben duizendmaal excuses aangeboden. Ik kan me goed voorstellen dat je een kat graag terug wil als je er erg aan gehecht bent. Ik wil die mensen echt geen duw nageven, het is goed zo. We hebben zelfs nog met elkaar koffie gedronken.”

Dat kat Sik ietwat aan de magere kant was en na enkele dagen blaasontsteking bleek te hebben, is volgens Rutten logisch te verklaren. ,,Bij ons lopen de katten buiten. Als ze vijf muizen op een dag vangen, is dat normaal. Buitenkatten zijn altijd wat magerder dan binnenkatten. Als je een poes van buiten naar binnen haalt, krijgt hij stress. Omdat hij dan niet goed meer plast, krijgt hij blaasontsteking.”

advertentie
advertentie