Nog maar één koploper na derde ronde OKD

29 mei 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – In de derde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek was de nederlaag van Juan Garcia tegen jeugdspeler Tobias Dekker het meest opvallend. In een spannende partij, waarin beide spelers kansen hadden, greep de kampioen van de Willige Dame uiteindelijk mis en moest hij de winst aan Tobias Dekker laten. Na de derde ronde staat Peter van den Bergh nog alleen op honderd procent. In een moeizame partij wist hij Joost Stoker te verslaan. Hij wordt gevolgd door vier spelers met 2,5 punten, waaronder Evert Bos, die snel van Henri Hartog jr. wist te winnen. Ook Jan Veenis, Melvin Holwijn en Tobias Dekker staan op een halfje van de voormalig winnaar van het OKD.

Henk Prins had twee stukken tegen een toren in zijn partij met Johan van de Griend, maar moest met remise genoegen nemen. Daarmee kwam de Dordtenaar dus goed mee weg.

Robert van Rekom won knap van Wim Pool, die er nu hard aan moet trekken om de aansluiting met de top niet te verliezen. De partij tussen Kees van ’t Hof en Peter Vis, ook wel bekend als het duo ‘Luid en Ruchtig’, werd uiteindelijk beslist in het voordeel van de speler van het eerste team van Zwijndrecht.

Theo Heukels speelde een goede partij, maar greep uiteindelijk toch mis tegen Martin Prins, die zo het volle punt in de schoot geworpen kreeg.

Jan Sulman kraakte de witte stelling van Mark van Hulst en kon zodoende zijn eerste winstpunt noteren.

Hans Klein leek onder de voet te worden gelopen door Theo Dekker, maar die gaf pardoes zijn dame weg. Jerry van Rekom, die inmiddels ook bekend staat om zijn 'aangeboden' damegambiet, bood haar inderdaad ook weer aan tegen Floris Verweij, maar nu was het wel winnend.

In de vierde ronde zal vooral het duel tussen vader en zoon Van Rekom veel spanning geven.

advertentie
advertentie