Sliedrecht Bruist wordt echt dorpsfeest

1 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Sliedrecht Bruist is een feest voor en door Sliedrecht. Het moet een echt dorpsfeest worden met ouderwetse gezelligheid.” De organisatoren van het plaatselijke muziekfestival hebben er zin in. Het programma is volledig rond: op zaterdag 12 juni staat een selectie van Sliedrechts talent op drie podia, verspreid door het dorp. ,,Nu is het alleen nog hopen op mooi weer, want daar staat of valt een buitenfestival mee.”

Door Ariënne Megchelsen

De line-up voor het dorpsfestival bestaat uitsluitend uit Sliedrechtse bands, zangers, zangeressen, muziekkorpsen en koren. ,,We willen het plaatselijke talent de kans geven om zich te profileren op de podia”, vertelt Nicole Boer, één van de zeven leden van het organiserende comité. ,,Ons dorp heeft zoveel talent; wat op 12 juni optreedt, is nog maar een fractie van het totale aanbod.” Het centrale punt van de dag is het Doctor Langeveldplein, waar bands afwisselend optreden op het hoofdpodium voor het gemeentehuis en het podium in de muziektent. Op terras De Vlonder bij Havana is een derde podium opgesteld.

Het programma barst ‘s morgens om tien uur los met een optreden van Crescendo op het hoofdpodium. Daarna trakteren Nel en Huib Kraaijeveld het publiek op een echt ‘Slierechs’ optreden, en brengen ‘Tis nennyfals’ en ‘Salsa Cultura’ hun repertoire ten gehore. ,,Het ochtendprogramma is met wat rustigere muziek afgestemd op het oudere publiek”, vertelt voorzitter Adrie Stuij. ,,’s Middags is het programma vooral op kinderen gericht. Alle basisschoolkinderen krijgen op school de tekst van een lied uitgereikt . Op 12 juni willen we met al die kinderen proberen het grootste jeugdkoor te creëren. Verder gaan we een poging doen om in het Guinness Book of Records te komen door het wereldrecord ‘emmer trommelen’ te verbreken. Dat staat nu op vierhonderd, dus daar moeten wij makkelijk overheen komen.” ’s Avonds komt vooral de oudere jeugd aan hun trekken met optredens van Gijs Lemmen, de Dick van der Leun Band en het bekende koor ‘A lot of’. ,,Je moet geen wilde spektakels van bands verwachten, maar gewoon een leuke avond voor jong en oud.” De dag wordt afgesloten met de slotact Artist Anonymous, waarbij muzikanten uit de verschillende bands optreden op het hoofdpodium. ,,Een soort van ‘Night of the Proms’ idee”, aldus een ambitieuze Nico van Heteren.

Ze benadrukken dat Sliedrecht Bruist niets met het uitgestelde Baggerfestival te maken heeft. ,,Het Baggerfestival is bedoeld om Sliedrecht op de kaart te zetten. Wij willen gewoon een gezellig dorpsfeest organiseren voor de Sliedrechtse bevolking. We doen het helemaal vrijwillig. De aanwezige bands krijgen behalve een onkostenvergoeding ook niet betaald voor hun optreden.” Uiteraard moest er wel geld op tafel komen om het geheel te kunnen organiseren. Jammer genoeg had de gemeente geen geld beschikbaar, dus moest de organisatie sponsors zoeken onder de Sliedrechtse bedrijven. Of het muziekfestival een jaarlijks vervolg gaat krijgen, is voorlopig nog de vraag. ,,We zijn een eenmalig comité. Het is niet onze intentie om een dergelijk festival te herhalen. Laten we eerst maar eens afwachten of dit een succes wordt.”

advertentie
advertentie