Baldadige jeugd in Hollandse Biesbosch aangepakt

1 juni 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO - Het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch heeft recent in samenwerking met opsporingsambtenaren van Groenservice Zuid-Holland een actie tegen baldadige jeugd gehouden. De inzet vond plaats in de nachtelijke uren en was gericht op jeugd die overlast en schade in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch veroorzaakt.

Tijdens de controle ontvingen tien jongeren tussen de zestien en achttien jaar een proces-verbaal voor het stoken van kampvuur, veroorzaken van geluidsoverlast, kapot gooien van bierflesjes op de weg en crossen met brommers door het gebied. Naast de bekeuring draaien de jongeren ook op voor de kosten die het Recreatieschap heeft gemaakt, onder andere voor het herstellen van de schade en het opruimen van de achtergelaten rommel.

Aanleiding voor de actie was onder andere het aantreffen van restanten van grote kampvuren aan de Baanhoekweg. Door deze kampvuren was aanzienlijke schade aan het wegdek en de beplantingen ontstaan. De grote schade en het risico op bosbranden heeft het recreatieschap doen besluiten gericht aandacht te besteden aan de groep die dit veroorzaakt.

advertentie
advertentie