Sliedrecht loopt promotie mis in finale nacompetitie

2 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Geen champagne, geen bloemen, maar veel erger nog: geen promotie naar de eerste klasse. Dat was de bikkelharde realiteit afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur na afloop van de met 3-0 verloren finalewedstrijd tegen GPC Vlissingen. Sliedrecht had zich volledig stuk gebeten op een bijzonder efficiënte, tactische instelling van de Zeeuwse eerste klasser, die op basis van stug verdedigen en door de ruimtes klein te houden uiteindelijk zelf wist te profiteren van de steken, die de tegenstander uit de Alblasserwaard liet vallen.

Door Wim van Mourik

Teleurstelling troef derhalve in de kleedkamer, waar interim coach Marcel Vlot toegaf, dat zijn team het op het moment suprême had laten afweten. ,,Wij zijn de laatste weken van ver gekomen, maar hebben het vanmiddag af laten weten op een moment, dat het echt moest.” Ook uit de doffe blikken van de spelers sprak een diepe teleurstelling, dat de zo fel nagestreefde doelstelling niet was gehaald. Aanvoerder Kevin de Leur had zich de middag in Tholen dan ook heel anders voorgesteld. ,,Dit is ongelofelijk, zij schieten drie keer op doel en het is drie keer raak. Wij hebben deze tegenstander behoorlijk in de kaart gespeeld door te vaak voor de hoge bal te kiezen en dat was bij voorbaat tot mislukken genoemd. Het stond daar achterin als een huis.“

Sliedrecht nam op een slechte, hobbelige grasmat het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiter De Bat. Doelman Weeda onderscheidde zich bij een vrije trap van Goksel Cakir, maar kreeg verder niet echt veel te doen omdat zijn collega verdedigers weinig moeite hadden met het doorzichtige aanvalsspel van Sliedrecht. De schrik sloeg de ruim 100-koppige Sliedrechtse aanhang om het hart, toen GPC Vlissingen uit de eerste de beste tegenaanval kon profiteren van een zwak moment van doelman Martijn Lugthart, die zich verkeek bij een vrije trap waarbij linkerspits Tuhuleruw kon inschieten: 1-0.

Met Roy Leeuwestein en later ook Bobby Oostenrijk in de ploeg trachtte Sliedrecht na de rust met een optimaal aanvallend concept het tij te keren en de druk verder op te voeren, maar het liep uiteindelijk ver achter de feiten aan. Een vreemde dwarrelbal van Tuhuleruw ketste van de lat terug voor de voeten van Bjorn Ronde, die de voorsprong voor zijn team in de 57e minuut vergrootte: 2-0. Sliedrecht had geen enkel moment antwoord op het verdedigend concept van Vlissingen, dat middels Ralph Wiessner de wedstrijd definitief in het slot gooide (3-0).

Uithuilen en opnieuw beginnen, er zit niets anders op voor de Lockhorst brigade, die na de zomervakantie aan de hand van de nieuwe trainer Ron v.d. Berg en de komst van een aantal nieuwe spelers een nieuwe poging gaat wagen om de status van eerste klasser te bemachtigen. Kevin de Leur ziet wat dat betreft zeker perspectieven. ,,Wij zullen onze les uit het voorbije seizoen moeten leren, hopende dat deze groep bij elkaar blijft en dat wij vooral gaan werken aan meer stabiliteit en vastigheid. Dan moet het zeker een keer gaan lukken.“

advertentie
advertentie