Titelverdediger ontsnapt in vierde derde ronde OKD

4 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de vierde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is de huidige kampioen, Melvin Holwijn, goed weggekomen tegen een ontketende Evert Bos. Melvin offerde een kwaliteit om een aanval te creëren, maar Evert kreeg voldoende compensatie, kwam zelfs beter tot gewonnen te staan. Melvin hield echter het hoofd koel en Evert koos het verkeerde plan en werd alsnog van het bord geschoven. Peter van den Bergh blijft alleen aan kop met 4 uit 4 door geroutineerd te winnen van Jan Veenis, maar wordt op de hielen gezeten door Tobias Dekker en Melvin Holwijn op een halve punt achterstand. De kampioen van 2008 heeft echter in de vijfde ronde een bye, waardoor zijn concurrenten langszij kunnen komen.

Robert van Rekom wist opnieuw zijn vader te verslaan en klimt langzaam naar de top 5. Hij wordt vergezeld door Kees Wessels (zie foto), die in een lange paritij uiteindelijk de sterkste bleek tegen Wim Hokken. Juan Garcia liet duidelijk merken voor het kampioenschap te gaan en wist tegen Kees van t Hoff een remisestelling in winst om te buigen.

Opvallend was de keurige remise van Pieter Sandijck tegen oud-OKD winnaar Wout Boer. Hoewel de Sliedrechtspeler vaak ingewikkelde stellingen nog naar winst kan omzetten, bleef de partij dit keer volledig gesloten. Een mooie prestatie van de Dordtenaar.

Hevig was ook het verzet van André van Dieën tegen The Dekker, die de grootste moeite had deze op papier gemakkelijke vis op het drogen te krijgen.

Onderin wist Henk Prins te winnen van Peter Vis en bracht Henri Hartog jr. zijn net verdiende FIDE rating in praktijk door Teus Slotboom te verslaan. Wedstrijdleider Mark van Hulst en Theo Heukels tekenden na een goede partij uiteindelijk de vrede.

advertentie
advertentie