Lions Alblasserwaard schenken digibord aan Bleyburgh

4 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Geurt van Leeuwen en Roy Grünewald, president van de Gorinchemse Lions Club Alblasserwaard, overhandigde woensdag een LCD-digibord aan School Bleyburgh in Sliedrecht. De aanschaf werd gefinancierd uit de opbrengst van het afgelopen nieuwjaarsconcert in schouwburg De Nieuwe Doelen.

School Bleyburgh is een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Leermiddelen zijn voor deze school veelal niet standaard. Met de huidige digitale techniek gaat er een wereld aan nieuwe mogelijkheden open om nog effectiever te kunnen werken met en aan de ontwikkeling van de leerlingen.

Op dit digibord kunnen nieuwe leermethoden ontwikkeld worden en kunnen leerlingen onder begeleiding op het scherm tekenen en opdrachten uitvoeren. Deze LCD-digiborden zijn vrijwel niet te financieren binnen de begroting van een school, vandaar dat dit gebaar met veel enthousiasme werd verwelkomd. Leerlingen, leerkrachten en een afgevaardigde van de oudergeleding van de MR waren aanwezig om dit geschenk in ontvangst te nemen.

Een aantal kinderen had zich geschminkt als ‘leeuwtjes’. De president van de Lions gooide heel zachtjes een zak gevuld met ouderwetse schoolkrijtjes tegen het bord, waarna een filmpje was te zien van een bezoek aan een leeuwenpark. Daarna mocht hij een boekje in ontvangst nemen dat de kinderen zelf hadden getekend: allemaal ‘lions’. Beide heren waren zichtbaar ontroerd door zoveel blije gezichten.

Lions International zet zich in om op vaak leuke manieren geld in te zamelen voor goede doelen in de Alblasserwaard en de regio.

advertentie
advertentie