'Kraaien' brengen ode aan Sliedrecht

7 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/REGIO - In Cascade, Hogekade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht worden zondag 20 juni om 14.00 uur de composities gepresenteerd die zijn gemaakt voor de wedstrijd ‘Schrijf Een Lied Over De Drechtsteden’ in het kader van het project Drechtsteden Bezongen. Ook Sliedrecht heeft een inzending. De Kraaien, een duo bestaande uit broer Huub en zus Nell Kraaijeveld brengen een ‘Ode Aan Sliedrecht’.

De inzendingen worden voor een jury live gepresenteerd worden. De jury bestaat uit Sjaak Bakker, coördinator lichte muziek van Tobe, de Dordtse rapper Riss en Joke van Arkel, dichteres uit Hendrik-Ido-Ambacht. De middag wordt gepresenteerd door RTV Dordrecht-presentator Sieto Zeeman.

Een korte selectie uit de overige aanmeldingen: Bert Lock, winnaar van de gedichtenwedstrijd ‘Mijn Mooiste Plek in de Drechtsteden ‘in 2008 heeft een tekst geschreven over de Alblas dat wordt gebracht door het Popkoor Papendrecht. De Black Street Killers zijn zes Antilliaanse jongens uit Dordrecht en zij hebben een speciale rap gemaakt terwijl liedjeszanger Leo Aalders liefst twee liedjes zingt met als titel ‘Wolwevershoofd’ en het ‘Eiland van Dordt. Andere deelnemers zijn de jonge Linzel broers met ‘Het Scheffersplein’ en Willem en Marinka met ‘Mijn Dordt’’.

De eerste prijs is €500,-, de tweede prijs €250,- en de derde prijs €150,-. De winnende liedjes worden na de zomer ook opgenomen in de studio en op een cd uitgebracht.

De toegang zondag 20 juni is gratis.Meer informatie is te vinden op de website www.drechtstedenbezongen.nl .

advertentie
advertentie