Anton van Rees heeft meeste stemmen voor Groen Lintje

7 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het Natuur en Vogelwacht centrum West Alblasserwaard heeft Anton van Rees namens Sliedrecht Groen zijn Groene Lintje in ontvangst genomen. Hij won de verkiezing, uitgeroepen door GroenLinks Drechtsteden, met 323 van de 1350 stemmen. Ook de tweede prijs ging naar een Sliedrechter: Leo van Andel van Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven. Hij kreeg 304 stemmen.

GroenLinks riep bewoners van de Drechtsteden op hun stem uit te brengen op de persoon of organisatie die zich volgens hen het meest inzet voor natuur en milieu en dus het Groene Lintje het meest verdient. Afgelopen zaterdag werd de uitslag bekendgemaakt, bijgewoond door zo’n vijftig belangstellenden in Natuur en Vogelwacht West Alblasserwaard.

Om de spanning erin te houden startte campagnecoördinator Nienke Blauw onderaan de lijst. GroenLinks fractievoorzitters Mary Ruisch (Dordrecht), Laura Kroes (Zwijndrecht), René van Engelen (Papendrecht) en Henk van Houcke (Ridderkerk, gezamemlijke fractie met D66) gaven de nummers 7 tot en met 13 een bos bloemen en een certificaat.

De top zes bestond naast Anton van Rees en Leo van Andel uit Dick de Winter van Werkgroep Lucht & Geluid (Ridderkerk), Lidy van der Lans van NME Zwijndrechtse Waard (Zwijndrecht), Thirza Monster van Werkgroep Fairtrade Gemeente Dordrecht (Dordrecht) en Nico van Delft van de Fietsersbond Drechtsteden.

De winnaars riepen de aanwezige politici in hun dankwoord één voor één op zich in te zetten voor het groen in de regio: betere fietspaden, tegenhouden storten van asbest in de Derde Merwedehaven, herstel en behoud van het groen in Sliedrecht en de Alblasserwaard en meer Fairtrade in de Drechtsteden.

GroenLinks Drechtsteden kijkt terug op een geslaagde activiteit en heeft al besloten volgend jaar opnieuw Groene Lintjes te zullen uitreiken.

advertentie
advertentie