Gemeente koopt voormalige apotheek

8 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met twaalf stemmen voor en zes stemmen tegen is maandag door de raad besloten om de voormalige apotheek aan de Rivierdijk aan te kopen. ,,We willen grip hebben op de ontwikkeling van het perceel”, aldus Rien Visser (SGP/CU). ,,De huidige eigenaren doen er niets mee; door het pand aan te kopen, kunnen we dat veranderen.” De gemeente is van plan om in de toekomst appartementen te bouwen op het stuk grond.

Door Ariënne Megchelsen

Zoals het een goede oppositie betaamt, kwam er uit de hoek van de VVD en PRO Sliedrecht aardig wat tegengas op de aankoopplannen van de raad. Remco van de Ven (VVD) nam vooral de financiële kant onder de loep. ,,De aankoopprijs van 650.000 euro is te hoog”, meende hij. ,,Vooral omdat het nu al duidelijk is dat we die kosten er in de toekomst waarschijnlijk niet uit krijgen. Als u deze aankoop toch wilt doorzetten, zou ik in elk geval willen vragen of er een hertaxatie uitgevoerd kan worden. Wij zijn van mening dat de huidige taxatie onzorgvuldig is uitgevoerd.” Van de Ven was het ook niet eens met het argument dat de gemeente op deze manier meer grip op de ontwikkeling van het perceel krijgt. ,,De gemeente bepaalt sowieso het bestemmingsplan van het stuk grond; je hoeft het dus niet te kopen om er grip op te houden.”

Wethouder Lavooi reageerde hier laconiek op: ,,Het bedrag kan inderdaad te weinig zijn, maar dat risico loop je. Ik ben het met Visser eens: wil je grip houden op de ontwikkeling, dan moet je overgaan tot aankoop.”

Timo Pauw van PRO Sliedrecht maakte zich vooral zorgen over mogelijke hoogbouw op het perceel. ,,Hoe gaat u voorkomen dat we in de toekomst de lucht in zullen gaan met de bebouwing? Ik pleit ervoor om daar nu alvast regels voor vast te stellen.”

Wim Dunsbergen (CDA) en Johan Huisman (PvdA) stelden unaniem dat er in elk geval iets met het perceel moet gebeuren. ,,Er zitten inderdaad risico’s aan het aankoopbedrag, maar we moeten toch wat gaan doen met het perceel. Wij zijn bereid om het risico te nemen”, aldus Huisman.

advertentie
advertentie