Merwede doet het goed op Special Olympics

8 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het G-team van Merwede heeft afgelopen weekend in Noord Limburg een zilveren medaille gehaald op de Nederlandse Special Olympics. De Sliedrechtse korfballers namen het hier op tegen tien andere verenigingen uit het hele land.

In de openingswedstrijd tegen het team Zuid 1 werd gelijk een groot succes geboekt. Het selectieteam van verschillende verenigingen uit district zuid werd met 8-0 verslagen. De tweede wedstrijd moest het door De Heer groep gesponsorde team van Merwede aantreden tegen Oerterp uit Friesland. In een uiterst spannende wedstrijd werd het een 3-3 gelijkspel. Attalante uit Apeldoorn was in de derde wedstrijd met 5-0 te sterk en bezorgde Merwede de enige nederlaag van het toernooi.

Na een grote feestavond ging het toernooi op zondag verder met de wedstrijd tegen Wion uit Rotterdam. Met een 3-0 overwinning werd de voorronde afgesloten en werd Merwede op basis van het resultaat in de slotronde ingedeeld in de tweede klasse. Samen met het op papier veel sterkere Movado uit Dordrecht en KVZ uit Zutphen moest de ploeg voor goud, zilver en brons gaan strijden. De eerste wedstrijd tegen KVZ werd bij een 1-0 voorsprong in de slotseconden toch nog gelijk gespeeld. Via strafworpen werd de ploeg uit Zutphen met 3-1 terug gewezen. In de laatste wedstrijd tegen Movado kwamen beide ploegen niet tot scoren. Door de 2-0 winst van Movado op KVZ ging het goud naar de Dordtenaren maar pakte Merwede de zilveren medaille.

De foto:

Staand v.l.n.r. Sietse v.d. Valle(leider), Karen Wagenmakers(leidster), Diets Oostrom, Joram Willemsen, Koen van Manen, Danietsa van Son, Alex Middelkoop en Daan Struijk(leider).

Zittend v.l.n.r. Niels van Haarlem, Marjan Groenewegen(leidster), Ricardo Rook, Esther Oudmayer, Daisy Rook, Femmie v.d.Valle, Esher Sandee en Lisette Blokland.

advertentie
advertentie