Ingezonden reactie over Stal Alblas

8 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Graag reageren wij op het artikel over Stal Ablas in uw krant van vrijdag 14 mei, nummer 20 2010.

Onze dochter rijdt al vele jaren met heel veel plezier op de Manege ‘Stal Alblas’, echter merkt ook dat de familie Alblas echt te lijden heeft onder de jarenlange onzekerheid over wanneer en waarheen men zal gaan verhuizen. Het is echt te triest voor woorden dat de gemeente Sliedrecht er blijkbaar genoegen in schept de familie Alblas al jaren in onzekerheid te houden, ondanks het feit dat ze een andere geschikte ruimte aangeboden moet worden. Het steeds verder beperken van de ruimte die de manage heeft door de reeds enkele jaren geleden gestarte aanleg van wegen en bouw van woningen op steenworp afstand van de manage, heeft nu geleid tot het vreselijke verlies van Onyx. Een paard waar zelfs diegene die niets om paarden geeft helemaal gek van is! Een paard welke de rust zelve is en andere paarden tot rust maande. Dat paard is door de drukte van de in nabijheid werkende shovels, de dood ingejaagd.

Wat drijft een gemeente om een plek waar zoveel mensen, met name kinderen, elke dag van de week met heel veel plezier en in alle veiligheid hun vrije tijd doorbrengen, om ze daar jarenlang in onzekerheid te laten?

Men zou als gemeente gelukkig moeten zijn dat er mensen zijn die zich voor 200 procent inzetten om zo veel anderen van de paardensport mee te kunnen laten genieten. Dat allemaal zonder één cent aan subsidie. Dat kan je van andere sporten of recreatie gebieden niet altijd zeggen. Gemeente neem je verantwoordelijkheid en treuzel niet langer. Zorg voor een goede plek voordat er verdere ongevallen plaatsvinden.

Met vriendelijke groeten

Fam Hutjes

Griendwerker 13

3356 CV Papendrecht

advertentie
advertentie