Het WK volgens... Klaas Blokland

9 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Wijkagent in Sliedrecht, 53 jaar

Wat is uw mooiste Oranje-herinnering?

,,De wedstrijd tussen Nederland en Brazilië in 1974 is mij altijd bijgebleven. Het werd 2-0 voor Nederland. Ik zat toen op de politieschool. Normaal gesproken moesten we iedere avond leren, maar voor deze wedstrijd werd een uitzondering gemaakt. Heel de hal zat vol.”

Hoeveel wedstrijden gaat u deze keer live kijken?

,,Dat ligt aan mijn agenda. Naarmate het toernooi vordert kunnen onze diensten aangepast worden. Nederland wordt steeds meer nationalistisch dan. Maar iedere wedstrijd die ik kan kijken, ga ik ook kijken. En daar schuif ik dan ook alles voor opzij.”

Gaat u nog buitenshuis wedstrijden kijken?

,,Niet in een café. Maar bij een aantal buren.”

Welke landen zijn favoriet en wie gaat volgens u winnen?

,,Argentinië, Brazilië en Nederland zijn mijn favorieten. Maar ik denk dat Argentinië gaat winnen, ondanks dat ze Maradona als coach hebben. Hij is zo gek als een deur.”

Welk land gaat verrassen?

,,Ik denk een Afrikaans land: Kameroen. Omdat daar een groot potentieel van goede spelers rondloopt. Tactisch niet erg sterk, maar technisch wel. Voetbal is daar nog puur natuur.”

Hoe ver komt Oranje?

,,Tot en met de halve finale. Met de kwaliteiten die het team heeft, moet het wel lukken. Alleen de ‘back’ plaatsen zijn niet sterk, dus als daar een blessure valt hebben we wel een probleem.”

Wie is uw favoriete Oranje-speler?

,,Arjen Robben, zodra hij aan de bal is ontstaat er zo veel dreiging. Echt een ouderwetse rechts-buiten speler. Ik hoop dat Nederland met veel van dit soort spelers blijft voetballen.”

Wie wordt topscorer van het toernooi?

,,Lionel Messi van Argentinië.”

advertentie
advertentie