Het WK volgens... Remco van de Ven

9 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Fractievoorzitter VVD Sliedrecht, 66 jaar

Wat is uw mooiste Oranje-herinnering?

,,De finales van Nederland in 1974 tegen Duitsland en in 1978 tegen Argentinië. Weliswaar hebben ze beide keren verloren, maar die wedstrijden zijn mij wel altijd bijgebleven. Hoeveel wedstrijden gaat u deze keer live kijken?

,,Dat hangt van mijn agenda af. Ik ga er geen dingen voor opzij schuiven. Maar vaak volg ik de wedstrijden sowieso wel op de radio; dan kun je tegelijkertijd iets anders doen.”

Gaat u nog buitenshuis wedstrijden kijken?

,,Misschien wel. Mijn jongste zoon Erik heeft meestal wel het een en ander opgesteld in de woonkamer en gaat met vrienden kijken. Als hij me vraagt ga ik wel. Maar niet met een petje op of een toeter in mijn hand hoor.”

Welke landen zijn favoriet en wie gaat volgens u winnen?

,,Ik hoop altijd dat er landen winnen waar ik een voorliefde voor heb. Het is jammer dat België niet mee doet. Maar mijn favorieten zijn toch wel Italië en Nederland. En ik reken er natuurlijk helemaal op dat Nederland gaat winnen. Dat moet nu toch eens een keer gaan lukken. De homogeniteit in de ploeg is goed, evenals de trainer.”

Welk land gaat verrassen?

,,Meestel wel een Afrikaans land. Die willen hun nationale eer hoog houden.”

Hoe ver komt Oranje?

,,Tot minstens de finale, dat moet met zo veel sterspelers wel lukken.”

Wie is uw favoriete Oranje-speler?

,,Mijn favoriet is Wesley Sneijder. Ik hoop dat hij er bovenuit gaat komen. Niet zo’n overdreven glamourfiguur, hij gaat er echt voor. Dat vind ik trouwens ook van Dirk Kuijt.”

Wie wordt topscorer van het toernooi?

,,Dat zal Wesley Sneijder wel eens kunnen worden. Hij is in topvorm en erg gretig.”

advertentie
advertentie