Het WK volgens... Berry van Houwelingen

9 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Al 15 jaar is de 37 jarige Berry van Houwelingen lid van Kozakken Boys. Sinds vier jaar maakt hij deel uit van de sponsorcommissie. Een belangrijke commissie vindt hij: “Wil je op niveau willen blijven voetballen, dan zijn de sponsorinkomsten onmisbaar voor onze vereniging.” Sterke kant van de Boys vindt Berry de gezelligheid en de ontspannen sfeer op De Zwaaier: “Hier kun je nog gewoon voor voetbal op niveau met je gezin komen kijken. Kozakken Boys is in feite één grote familie.”

Wat is uw mooiste WK ervaring?

Het doelpunt van Bergkamp na de pass van de Boer tijdens WK van 1996 tegen Argentinië. Ik zat toen op een feestje en we vlogen elkaar na het doelpunt allemaal in de armen.”

Hoeveel wedstrijden gaat u bekijken?

Ik denk toch wel zo’n 60%. Natuurlijk sla ik Oranje niet over en voor de rest pik ik er de leuke wedstrijden tussen uit.

Gaat u nog buitenshuis wedstrijden bekijken?

“Afgelopen edities keek ik regelmatig in een café. Nu komt er in het centrum van Werkendam waarschijnlijk een groot beeldscherm te staan. Het lijkt me leuk daar te gaan kijken.”

Welke landen zijn favoriet en wie gaat er winnen?

Volgens mij zijn dat Brazilië, Argentinië en Nederland. Duitsland schaar ik daar niet bij vanwege de absentie van Michael Ballack. Brazilië wordt wereldkampioen.

Welk land gaat verrassen?

Japan.

Hoe ver komt Oranje?

De halve finale.

Wie is uw favoriete Oranje-speler?

Joris Mathijsen. Ondanks dat hij vaak onzichtbaar is, vind ik het een degelijke speler die altijd een voldoende haalt.

Wie wordt topscorer van het toernooi?

Diego Milito van Argentinië.

advertentie
advertentie