Het WK volgens... Bart den Hartog

9 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Al 20 jaar is Bart den Hartog lid van Stedoco. De 25 jarige inwoner van Hoornaar is de fysiotherapeut van de A selectie, maar trainde nog niet zolang geleden ook de F tot en met de C jeugd. De komende jaren wil hij zich verder bekwamen in de sportfysiotherapie. Al eerder, het volgende seizoen, gaat hij zich ook bezighouden met de fysieke gesteldheid van de hoogste jeugdelftallen. Voor Bart is de gezelligheid binnen Stedoco een belangrijke factor.

Wat is uw mooiste WK ervaring?

Gezien mijn leeftijd niet zo gek veel. Wel vond ik de uitstekende wedstrijden van Oranje tijdens het laatste EK tegen Frankrijk en Italië echte hoogtepunten.

Hoeveel wedstrijden gaat u bekijken?

Die van het Nederlands elftal allemaal. Daarna pik ik de interessante wedstrijden er uit. Natuurlijk is het een en ander wel afhankelijk van mijn werk.

Gaat u nog buitenshuis wedstrijden bekijken?

Vaak met een groepje in de tuin bij een vriend van mij die in het zelfde elftal als ik speel. Op 19 juni zitten we in Eindhoven, dus zullen we daar in de binnenstad wel een kroegje vinden om Oranje te volgen.

Welke landen zijn favoriet en wie gaat er winnen?

Jeetje, daar heb ik nog niet over nagedacht. Spanje en Brazilië zie ik de finale spelen die gewonnen gaat worden door de Spanjaarden.”

Welk land gaat verrassen?

Ik denk Mexico.

Hoe ver komt Oranje?

De halve finale moet volgens mij kunnen.

Wie is uw favoriete Oranje-speler?

John Heitinga.

Wie wordt topscorer van het toernooi?

David Villa van Spanje.

advertentie
advertentie