Rabobank hoofdsponsor 'Het Slot vertelt weer'

11 juni 2010 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost verbindt zich als hoofdsponsor aan de Stichting Openluchttheater De Boezem in Noordeloos voor de opvoering van het spel ‘Het Slot vertelt weer’ op 15, 16 en 17 september.

Woensdag is het contract op locatie ondertekend. Dat wil zeggen dat de Rabobank en het stichtingsbestuur de handtekening zetten op de plaats waar in september de voorstellingen plaatsvinden. Het adres is: Nol Bikker Motoren, Grotewaard 8 in Noordeloos. Daarmee komt de bank in actie in haar vertrouwde agrarische omgeving.

‘Het Slot vertelt weer’ herinnert aan het openluchtspel ‘Het Slot vertelt’ dat in augustus 1948 door de Noordelozers werd opgevoerd. Die voorstelling achter het toenmalige Slot aan het Laantje werd door honderden mensen bezocht. Auteur was de toenmalige burgemeester Maarten Schakel; hij leidde de toeschouwers aan de hand van een aantal taferelen door de geschiedenis van Noordeloos. Het huidige stuk behandelt de periode van 1940-1945 tot heden. In de episoden over de Tweede Wereldoorlog komen momenten uit het leven van Maarten Schakel aan de orde.

Voor informatie: www.noordeloos.nl; e-mail st.deboezem@hetnet.nl; telefonisch 0184-413472/ 06-51497095 (Jan van Veen).

advertentie
advertentie