Rabobank Merwestroom presenteert positieve vooruitzichten

11 juni 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO - Ruim 250 leden waren dinsdag 8 juni aanwezig bij de eerste Algemene Leden Vergadering van de nieuwe Rabobank Merwestroom in de Til in Giessenburg. In deze vergadering zijn de jaarrekeningen 2009 van de voormalige Rabobanken Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht-Graafstroom vastgesteld. Daarnaast kregen de leden inzicht in de eerste cijfers van 2010. Daarbij was een positief geluid te horen.

Door een hevige recessie en fusievoorbereidingen stonden de resultaten in 2009 onder druk. Desondanks zijn de fusiepartners erin geslaagd het boekjaar positief af te sluiten. De twee banken samen slaagden erin om 5,2 miljoen euro nettowinst te boeken. Hiervan is € 135.000,- toegevoegd aan het winstuitkeringsfonds en het resterende aan de algemene reserves.

In de eerste vier maanden van 2010 is het bedrijfsresultaat voor voorzieningen van Rabobank Merwestroom vergelijkbaar met dat van 2009. De trend, echter, is omgebogen. In 2010 zal weer sprake zijn van een lichte winstgroei. Het terugbrengen van de kosten krijgt prioriteit en bedraagt over de eerste vier maanden minus 8.2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. De ontwikkeling van de rentewinst is afhankelijk van de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt.

Tijdens de vergadering werden leden van het Bestuur en de Raad van Commissarissen (her)benoemd. Piet van der Priem trad af als lid van de Raad van Commissarissen en wordt opgevolgd door André van Noordenne. De huidige samenstelling van het Bestuur blijft ongewijzigd.

Na afloop van de presentatie jaarcijfers door Algemeen Directeur Ad Riebergen en na afloop van de vergadering kregen de leden de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Een aantal leden liet deze mogelijkheid niet onbenut en stelden constructieve vragen. Deze werden beantwoord door Bestuursvoorzitter Teus Boerman en het Directie Team.

Het traditionele ‘haring happen’ werd voor deze vergadering in ere hersteld. In de foyer van de Til stond na afloop van de ledenvergadering een haringkar, waar onder het genot van een drankje kon worden nagepraat.

advertentie
advertentie