Veelbesproken rotonde wordt aangelegd

12 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Weliswaar moest toenmalig wethouder Remco van de Ven terugkomen met een nieuwe (lees: groenere) variant, hij slaagde er uiteindelijk wel in een raadsmeerderheid te verkrijgen voor een derde rotonde op de Stationsweg. Een aantal partijen bleef nog tegengas geven vanwege de financiën (de aanleg van de rotonde kost 1,5 miljoen euro), maar moest uiteindelijk het hoofd buigen omdat SGP/ChristenUnie, VVD en tenslotte ook de PvdA wél achter het collegevoorstel stonden. De komende maanden wordt de veelbesproken rotonde daadwerkelijk gerealiseerd. Afgelopen donderdag werd een inloopbijeenkomst gehouden op het gemeentekantoor om belangstellenden te laten zien wat staat te gebeuren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in vier fases. De eerste fase start maandag 20 juni. Veel overlast zal het verkeer daar nog niet van ondervinden. De Stationsweg wordt enkel afgesloten als fase II wordt uitgevoerd. Dit betreft de periode van week 29 tot en met week 33. Daar is bewust voor gekozen. Drie van de vijf weken vallen in de bouwvakantie. Daarna is tot week 37 alleen een klein deel van de Rembrandtlaan afgesloten met als gevolg dat het niet mogelijk is vanaf de Rembrandtlaan de Stationsweg op te rijden en vice versa. De werkzaamheden duren als het goed is tot en met week 41. Eind oktober is het de bedoeling dat de nieuwe rotonde in gebruik wordt genomen.

Overigens behelst het meer dan alleen de aanleg van een rotonde. De Stationsweg wordt vanaf de rotonde bij de Deltalaan en de Thorbeckelaan tot aan de aansluiting met de Kerkbuurt van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Ten behoeve van de nieuwe verkeerssituatie worden negentien kastanjebomen gekapt. Echter, er worden meer kastanjebomen voor teruggeplant. Bovendien worden haagjes geplaatst tegen fijnstof. De bocht bij de Grote Kerk wordt overzichtelijker gemaakt. Het monument wordt ongeveer tien meter verplaatst. Dat zal in week 26 gebeuren. Als in week 29 (lees: maandag 19 juli) de Stationsweg wordt afgesloten wordt de Thorbeckelaan (waar thans wegens groot onderhoud aan de weg wordt gewerkt) weer opengesteld zodat het elkaar niet kruist en Sliedrecht niet voor de duur van een aantal weken twee belangrijke levensaders mist.

advertentie
advertentie