Verrassende ronde OKD

12 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de vijfde ronde van Open Kampioenschap van de Drechtstreek waren enkele verrassende uitslagen te melden. De toppartij tussen Melvin Holwijn en Tobias Dekker eindigde weliswaar in winst voor Melvin, maar dat zag er lang niet zo uit. De jeugdspeler speelde een mooie partij en stond uiteindelijk gewonnen, maar verbruikte erg veel tijd, zodat hij in tijdnood misgreep en zijn dame in liet staan. Zo won de titelverdediger eigenlijk opnieuw met het nodige fortuin, maar zoals als vaker is gezegd is het geluk met de sterkste.

Opvallende naam in de top is Evert Bos, die nu wel een winnende stelling wist te verzilveren en wel tegen Jan Veenis.

Jan Sulman stond dik gewonnen tegen de op papier veel sterkere Kees Wessels, maar Kees wist zich heel listig in een patstelling te manoeuvreren. Ook Pieter Sandijck wist een sterkere speler te verslaan. Dit keer was Kees van ’t Hoff zijn slachtoffer. De Dordtenaar speelt een prima toernooi en heeft laten zien ook tegen sterkere spelers zijn mannetje te staan.

Henk Prins versloeg Dordtenaar Henk Timmermans uiteindelijk na een lange partij. In een mooie slotcombinatie met stukoffer wist de Internationaal meester in probleemstellingen zijn tegenstander mat te zetten. Peter Vis had een offday en verloor snel van André van Dieën die eindelijk een beetje op gang gaat komen. Leo Koppelaar en Theo Heukels gaan voor de titel ‘remisekampioen’; hun onderlinge remise was voor beiden inmiddels de derde!

Opvallend was ook de snelle winst van Johan van de Griend op oud-winnaar Wout Boer, die in het middenspel al snel een bok schoot.

De meest verrassende uitslag was te zien bij Peter Dekker tegen Jan Willem Kraaijeveld. De Leerdamse schoenmaker stond positioneel zeer sterk, maar de Siedrechtse nestor hield lange tijd de aanval af. Juist op het moment dat Peter dacht de winnende zet te hebben gedaan werd hij door Jan Willem pardoes matgezet!

Floris Verweij klom weer omhoog door wedstrijdleider Mark van Hulst geduldig te verslaan.

In de zesde ronde zullen Peter van den Berg en Melvin Holwijn mogen uitmaken of één van beiden alleen op kop gaat richting de laatste ronde. Juan Garcia, die netjes wist te winnen van Robert van Rekom, zit beide spelers echter dicht op de hielen.

advertentie
advertentie