'Zero tolerance' bij gevaarlijk gedrag op water

15 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/REGIO - Voor de veiligheid op het water hebben Waterschap Rivierenland en de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid besloten direct op te treden bij gevaarlijk gedrag op het water. Degenen die te hard varen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, krijgen niet langer eerst een waarschuwing. Zij krijgen direct een bekeuring. Dit gebeurt ook bij springen vanaf bruggen en spugen naar passanten.

Omwonenden melden dat er extreem hard wordt gevaren op de Graafstroom en de Buitengiessen. Ook komt het regelmatig voor dat jongeren van bruggen springen om opzettelijk overlast te veroorzaken voor passerende boten. Bij controles is bovendien gebleken dat kinderen onder de 12 jaar soms motorboten besturen. Dit brengt grote risico’s met zich mee voor de recreanten op het water en voor de kinderen zelf. Daarnaast kunnen de ouders geconfronteerd worden met schadeclaims, want verzekeringsmaatschappijen vergoeden de schade niet.

Waterschap en politie gaan een ‘zero tolerance’ beleid voeren. Voor elke overtreding zal direct proces-verbaal opgemaakt worden. Als blijkt dat het gaat om kinderen van jonger dan 12 jaar, krijgen de ouders een proces-verbaal. Door de samenwerking tussen regiopolitie en waterschap kan efficiënter en effectiever worden opgetreden om de veiligheid op het water te vergroten.

advertentie
advertentie