Boskalis pakt olievervuiling in Golf van Mexico aan

16 juni 2010 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft in het kader van het recent door President Obama goedgekeurde plan opdracht gekregen van de State of Louisiana om zand te leveren voor de aanleg van zandbarrières. Deze barrières zullen de kust van Louisiana beschermen tegen de olievervuiling als gevolg van de ramp met de Deepwater Horizon.

De onder Amerikaanse vlag varende Boskalis sleephopperzuiger Stuyvesant wordt sinds vandaag als eerste Amerikaans sleephopperzuiger ingezet. De circa 75 kilometer lange zandbarrières zullen ten zuiden van New Orleans worden aangelegd, ter hoogte van de Chandeleur eilanden en vanaf het East Grand Terre eiland tot aan Sandy Point. De 1,8 meter hoge zandbarrières worden aangelegd om de kwetsbare en moeilijk te reinigen moerassen van de staat Louisiana te beschermen tegen de olievervuiling.

Tevens stelt Boskalis haar expertise aan de Amerikaanse autoriteiten beschikbaar bij de installatie en de toepassing van door Rijkswaterstaat geleverde veegarmen. Boskalis beschikt over jarenlange ervaring op dit gebied en heeft deze toepassing om olie op te ruimen samen met Rijkswaterstaat in het verleden succesvol in diverse landen in Europa ingezet.

advertentie
advertentie