Zomerwandeling educatieve heemtuin Alblasserbos

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard houdt zaterdag 3 juli een zomerwandeling rond de educatieve heemtuin nabij het Alblasserbos. De start is om 14.00 uur en de wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

De bezoekers krijgen een inleiding over het ontstaan van de Alblasserwaard en de educatieve heemtuin wordt bezocht met de specifieke landschapselementen. ,,Wij hopen op mooi weer, zodat wij kunnen genieten van de vogelzang en het insectenleven. Vooral om enig inzicht te krijgen hoe de insectenwereld (zeer) globaal in elkaar zit. Met kevers, vliegen, wespen, bijen, wantsen en sprinkhanen. Dit is echt een wondermooie wereld en ongelofelijk dat al die dieren met elkaar leven en een gemeenschap vormen", aldus de organisatie.

De start is om 14.00 uur vanaf het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de NVWA. Opgeven is niet nodig en deelname is geheel gratis. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. Telefoonnummer dinsdag tot en met zaterdag: 0184-412618. Meer info: www.nvwa.nl.

Op de foto staat een Ratelaar die voor het eerst is waargenomen in de educatieve heemtuin van de NVWA.

advertentie
advertentie