Twee doden bij ernstig motorongeval op A15

18 juni 2010 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT / GIESSENBURG - Bij een ernstig motorongeval op de rijksweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht-West (richting Gorinchem) zijn donderdagmiddag een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Vlaardingen om het leven gekomen. Zij reden omstreeks 12.45 uur op hun motor toen zij hoogstwaarschijnlijk door een 34-jarige Giessenburger werden geraakt toen deze van rijstrook wisselde.

Doordat de motorrijders door de auto van de Giessenburger werden aangetikt vloog de motor over de kop. Het stel raakte zwaargewond en werd ter plaatse gereanimeerd door omstanders. Ambulancepersoneel van onder andere de traumahelikopter verleenden kort daarna hulp met de aanwezige politie. De man werd opgenomen in het Erasmus MC en de vrouw in het Zuiderziekenhuis waar beiden uiteindelijk aan hun verwondingen bezweken.

De 34-jarige man uit Giessenburg is ter plaatse aangehouden. Hij is verhoord en inmiddels weer heengezonden. Mogelijk heeft hij de motorrijders geraakt bij het wisselen van rijstrook. Dit wordt onderzocht. Zijn rijbewijs is voorlopig ingevorderd.

Tactisch onderzoek wordt uitgevoerd door de recherche. De regionale verkeersondersteuning neemt het technische gedeelte van het onderzoek op zich. De rijbaan was drie kwartier afgesloten voor het verkeer dat daarna via de vluchtstrook weer op gang kwam.

advertentie
advertentie