Wereldwinkel in oude apotheek

24 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Nietsvermoedend was Audrey anderhalve week geleden op zaterdagmiddag in de Wereldwinkel, toen wethouder Johan Lavooi plotseling binnen stapte. Hij had het artikel in de krant gelezen en vertelde dat hij zijn best zou doen om een ander, betaalbaar pand voor de Wereldwinkel te vinden. Nog geen halve week later belde hij terug met de mededeling dat de leegstaande apotheek op de hoek van de Rivierdijk en de PC Hooftlaan beschikbaar is. ,,We weten nog niet precies wanneer we erin kunnen, maar het pand is in elk geval aan ons toegezegd”, vertelt Audrey. ,,We hoeven waarschijnlijk alleen de elektriciteitskosten te betalen. Het is uiteraard een tijdelijk onderkomen; we kunnen er blijven totdat er op dat perceel gebouwd gaat worden. Hopelijk gaat dat nog lang duren.”

Doeltreffend een-tweetje met gemeente SLIEDRECHT - Audrey Megchelsen van de Wereldwinkel vertelde twee weken geleden nog aan Het Kompas dat ze dringend op zoek was naar een nieuw pand. Inmiddels is aan haar wens voldaan. Door tussenkomst van wethouder Johan Lavooi mogen de vrijwilligers binnenkort de oude apotheek aan de Rivierdijk betrekken. ,,We zijn er ontzettend blij mee”, vertelt Megchelsen. ,,Dit is een prachtige locatie, dichter bij de Kerkbuurt en in een heel mooi pand.”

Ook Lavooi zegt blij te zijn met de oplossing die gevonden is. ,,Ik las in de krant dat de Wereldwinkel een nieuw pand nodig had, en dan is het eigenlijk een een-tweetje hè. Je helpt elkaar op deze manier. Wij moeten dit pand beschermen, en je helpt een stichting met een goed doel weer een tijdje vooruit. Zo is iedereen blij.

Ik weet nog niet wanneer de Wereldwinkel erin kan; het huurcontract moet nog uitgewerkt worden. De kosten zijn ook nog niet precies bekend, maar we gaan uiteraard niet de hoofdprijs vragen. We proberen het zo netjes mogelijk te doen. In de toekomst zal er op het perceel gebouwd gaan worden, maar voorlopig staat het pand nog leeg. De Wereldwinkel mag er zolang gebruik van maken.”

advertentie
advertentie