Meester schrijft afscheidsmusical

29 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Groep 8 van de Oranje Nassauschool nam afgelopen week nam afscheid met een musical die drie keer werd opgevoerd:

‘Une belle giclure n’est pas une sinecure’ (Mooi geklodder is niet lelijk).

Het is eind 19e eeuw. De in Parijs woonachtige vrijgezelle kunstschilder Guillaume Flobert geeft met zijn schildersgroep regelmatig exposities. Helaas is er een expositie geweigerd. De huishoudster Birgitte Cardot zorgt goed voor de kunstschilder en hoopt ooit met hem te trouwen. Helaas lijkt hij geen oog voor haar te hebben. Birgitte wordt jaloers als er steeds maar modellen langs komen om geschilderd te worden. Maar dan doet zicht een gelegenheid voor: midden in de nacht wordt ze gewekt door twee clochards. De dronken mannen denken met mevrouw Flobert te doen hebben en dat brengt haar op een idee.

De volgende dag staat er bij de expositie een onbekend schilderij, geschilderd door ene mandam Flobert. De gasten vinden het schilderij foeilelijk. De schilder Flobert begrijpt niets van de herkomst van het schilderij, maar dan komt de beroemde kunstcriticus, Monsieur Le Grande op bezoek. Zijn typering van het onbekende schilderij heeft grote gevolgen voor de veiling.

advertentie
advertentie