Stichting De Ark en Stichting Buitenhof slaan handen ineen

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Stichting De Ark beheert sinds 2003 het gelijknamige logeerhuis aan de Vinkeweer in Hardinxveld-Giessendam. Hier logeren onder de zorg van Stichting Philadelphia Zorg ieder weekend en in verschillende vakantieperioden verstandelijk en meervoudig gehandicapten en anders begaafden. ,,Het logeerhuis is een groot succes gebleken en is een gewaardeerde aanvulling op de zorgverlening binnen de gemeenschap”, aldus Kees den Uil van Stichting De Ark. ,,Naast het logeren is ook behoefte aan kleinschalig wonen. Zij zullen namelijk op termijn zelfstandig willen wonen. Goede begeleiding is hierbij van groot belang. Uit onderzoek is gebleken dat vooral behoefte is aan kleinschalige voorzieningen waarbij de zeggenschap van bewoners en ouders / verzorgers een belangrijke rol speelt.”

H’VELD-G’DAM - Stichting Buitenhof en Stichting de Ark willen de handen ineenslaan om begeleid zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke en /of meervoudige beperking en anders begaafden te realiseren in Hardinxveld-Giessendam.

In januari 2007 is ook een ander ouderinitiatief gestart met als doel een kleinschalig woonproject voor dezelfde doelgroep, waarbij ook een dagbestedingvoorziening en daarnaast een leer-/stagevoorziening voor het speciaal onderwijs is opgenomen. Deze oudergroep is sinds november 2009 omgezet in Stichting Buitenhof. ,,We hebben al een locatie beschikbaar en de eerste tekeningen zijn gemaakt. Ook de gemeente staat positief tegenover onze plannen”, aldus voorzitter Kees van Houwelingen. Het projectplan van Stichting Buitenhof omvat 12 appartementen en een aparte dagbesteding- en stagevoorziening. Dit moet gezien de kosten in fasen gerealiseerd worden.

advertentie
advertentie