Kunstcarrousel in Sliedrecht

5 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Kunstcarrousel, een ’rondreizend’ kennismakingsprogramma van Stichting ToBe voor actieve kunstbeoefening voor kinderen en jongeren van 8 tot 15 jaar, deed in mei Sliedrecht aan. Na schooltijd konden Sliedrechtse kinderen en jongeren hun talenten ontdekken op het gebied van de discipline Muziek en konden ze proeven hoe het is om in een band te spelen.

Het resultaat van zeven weken oefenen werd vorige week gepresenteerd aan ouders, leerkrachten, vrienden en belangstellenden bij BSO Pluk (de jongste groep) en de stichting open jeugdwerk (de oudere groep).

In het najaar start wederom een Kunstcarrousel waarvan de discipline begin oktober bekend wordt gemaakt in de kranten en via een digitale flyer op school. De Kunstcarrousel zal gedurende vier jaar draaien (2009-2012) en bestaat uit de disciplines: beeldend (tekenen, schilderen), (pop)muziek, dans en theater. Jaarlijks wordt er twee keer voor twee groepen één of twee disciplines aangeboden. De Kunstcarrousel wordt gesubsidieerd vanuit het landelijke programmafonds Cultuurparticipatie van de provincie Zuid-Holland. Om dit kunsteducatieve kennismakingsprogramma te kunnen aanbieden, wordt er samengewerkt met lokale kunstenaars en kunstinstellingen, die na deze lessen een vervolg kunnen aanbieden.

advertentie
advertentie