Reactie vrijwilligers Wereldwinkel

6 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Graag willen wij (vrijwilligers van de Wereldwinkel) reageren op de ingezonden brief in Het Kompas van 30 juli van de VVD raadsfractie Sliedrecht. Wij hadden verwacht dat hun kennis met betrekking tot de Wereldwinkel en organisatie beter en groter was. De medewerkers van de Wereldwinkel zijn allemaal vrijwilligers en streven geen winst na. We bieden spullen nooit goedkoop aan, zoals de VVD suggereerde, want ons doel is om mensen uit ontwikkelingslanden een beter bestaan te bieden door de opbrengst van de Fair Trade producten die wij verkopen.

In de brief van de VVD wordt gesuggereerd dat op deze manier geen eerlijke concurrentie mogelijk is. Dat is een typisch Nederlandse manier van denken: word ík beter van het verkopen van mijn producten? Zo denkt de Wereldwinkel niet. Wij vragen ons af: gaat onze welvaart niet ten koste van de mensen achter de producten door deze zogenaamd ‘eerlijke concurrentie’? De Wereldwinkel is niet zozeer uit op eerlijke concurrentie, maar op eerlijke verdeling, zodat ook de producenten in de ontwikkelingslanden een goed loon ontvangen. De VVD is daar misschien niet op uit, maar wij wel.

We nodigen de VVD-fractie uit om eens langs te komen in de Wereldwinkel. Dan kunt u, onder het genot van een ‘baksie’ Max Havelaarkoffie, met eigen ogen zien wat we verkopen.

Namens de vrijwilligers,

Audrey Megchelsen

advertentie
advertentie