De uitlaatklep van Lady Angel en Arthur Shorty

8 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Een week of twee voor hun vertrek voor de ‘Netherlands to North America Tour’ zijn Danitsa van Son en Arthur de Kort nog gewoon aan het werk bij de ASVZ. Beiden zijn graag bereid even pauze te nemen om zich aan de Kompaslezers voor te stellen. Maar eerst moet ze iets van het hart. Danitsa: ,,Weet je, het is niet leuk als ze het altijd over onze verstandelijke vermogens hebben. We hebben een beperking. Nou en! Het gaat om de muziek en daarin willen we serieus genomen worden.” Arthur relativeert haar uitval een beetje met: ,,Mensen kwetsen vaak door onwetendheid. Een beperking hoeft geen probleem te zijn als je elkaar maar probeert te begrijpen en respect hebt voor de ander.”

De 33-jarige Danitsa werkt in de Kjoep, de kantine van de ASVZ locatie aan de Prisma. Ze is er serveerster, doet de kassa en maakt allerlei lekkere soepen. Een horecabaan die prima bij haar past. ,,Ik hou van koken en van spontaniteit.” Danitsa stond als kind al met een microfoon voor de spiegel te playbacken en later maakte ze vijf jaar deel uit van de band The Lucky Stars. In die tijd zong ze meestal Nederlandstalig hoewel dat volstrekt haar stijl niet is. Ze houdt vooral van Ierse en Schotse muziek. Samen met Joris van Wijngaarden en Candye Kane stond ze aan de wieg van United. ,,Candye is een hele lieve en rustgevende vrouw met een hart van goud. Ik weet niet of ik dat woord gebruiken mag, maar ik vind haar een Wereldwijf.” Danitsa kan meer dan zingen alleen. Ze schrijft ook haar eigen teksten. ,,Dat is heel belangrijk voor mij. Ik gebruik het om mijn verleden op papier te zetten en alles zo te verwerken. Ik weet soms niet wat ik met mezelf aan moet en muziek helpt me.”

Arthur de Kort die ook 33 jaar is, vertelt dat hij altijd heel onzeker was, maar door de muziek mee zelfvertrouwen gekregen heeft. ,,Maar het is ook een uitlaatklep voor mij. Ik schrijf zelf muziek en kan er mijn gevoel in kwijt. Ik ben sinds 2006 bij United by Music en heb sindsdien de blues leren kennen. Daarvoor zong ik vooral musicals en opera, maar nu zing ik nog meer uit mijn hart.”

Arthur werkt als huismeester voor de ASVZ Carante Groep, maar één dag in de week is hij actief voor United. Hij verleent zowel op muzikaal gebied als op het terrein van promotiewerk allerlei hand- en spandiensten. ,,Ik vind het tof dat er zoveel sponsoren en bedrijven zijn die United mogelijk maken. En we hopen met onze Showcase Tour in Amerika meer voet aan de grond te krijgen voor de Amerikaanse Foundation van United by Music."

Lady Angel en Arthur Shorty hebben er duidelijk zin in. Op 21 juli vliegen ze naar Californië en op 22 juli staan ze al in San Francisco op het podium. ,,Dat helpt om wakker te blijven zodat we dan minder last van een jetlag zullen hebben.”

advertentie
advertentie