Bosnische kinderen drie weken in Sliedrecht

16 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vijftien kinderen uit de republiek Bosnië-Herzegovina zijn donderdagmiddag aangekomen in Sliedrecht voor een vakantie van drie weken bij gastgezinnen uit de Alblasserwaard. Deze kinderen komen uit opvangkampen uit de plaatsen Tuzla, Zvornik en Travnik.

De groep werd ontvangen in het gemeentekantoor van Sliedrecht door hun gastgezinnen en wethouder Hans Tanis. De kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar vertrekken weer op 5 augustus.

De Stichting Europa Kinderhulp is de initiatiefnemer van deze vakantie. Het doel is om de Bosnische kinderen, die onder zeer armoedige omstandigheden leven, tijdens deze vakantie hun dagelijkse zorgen en ellende even te laten vergeten. De vakantie draagt ook bij aan de ontwikkeling van het kind. Deze kinderen ondervinden nog dagelijks de gevolgen van de oorlog die woedde van 1992 tot 1995. Ze missen soms een ouder of hebben ouders die psychische schade hebben opgelopen door de oorlog. De kinderen zijn geselecteerd door lokale organisaties in Bosnië.

advertentie
advertentie