Wie wil vertellen in ‘Wat mij boeit…’

16 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de rubriek ‘Wat mij boeit…’ die elke veertien dagen in deze krant te vinden is zijn we op zoek naar mensen die zich willen laten interviewen over hun hobby of passie. Dit kan over heel bijzondere of juist doodgewone onderwerpen gaan. Zo kan een gedreven verzamelaar, maar ook een gepassioneerd fan van een artiest, acteur of schrijver zijn verhaal in deze rubriek kwijt. En wie veel tijd steekt in vrijwilligers- of verenigingswerk weet daar misschien wel heel mooi over te vertellen. Ook sporters en creatievelingen of amateurkunstenaars laten we graag aan het woord.

Correspondent Margreet Strijker en fotograaf Richard van Hoek mochten de afgelopen jaren al bij veel hobbyisten een uurtje op bezoek komen voor een interview met foto. Voor Het Kompas Hardinxveld-Giessendam gebeurde dat deze maand voor de 23e keer. En de Sliedrechtse editie telt al 88 Boeit-afleveringen. Er kwam in beide kranten een keur aan bijzondere onderwerpen voorbij: Van eendenkooien, gevelstenen en sterrenkunde tot Bluegrass, Paverpol en de Wereldwinkel. Maar ook over meer algemene hobby’s als handwerken, schilderen of muziek kwamen mensen aan het woord. En veel verzamelingen passeerden de revue. Bijvoorbeeld: schaatsen, sleutels, spaarvarkens, theezakjes, treinen en Wildebraspoppen.

Tot eind augustus zijn de onderwerpen bekend en de meeste interviews al afgenomen. Maar voor de nieuwe serie waarmee we in september weer hopen te beginnen hebben zich nog nauwelijks gegadigden aangediend. Dus heeft u of weet u iemand met een hobby, verzameling of andere passie neem dan contact op met de redactie van Het Kompas in uw woongebied. Telefoonnummer: 0184 - 612511. Email: kompas.sliedrecht@bdu.nl.

advertentie
advertentie