Trommelaar is 'back in town'

17 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Pa Moduri Camara zit bijna dagelijks bij Super de Boer en Albert Hein een uurtje te trommelen. Hij doet dit om geld op te halen voor een SliedrechtHuis in Tanjeh, een grote vissersplaats aan de kust van Gambia. Vorige zomer vertelde hij al over deze persoonlijke missie in Het Kompas en nu hij weer terug is wil hij graag iedereen bedanken voor hun gastvrijheid, interesse en bijdrage: ,,Sliedrechters are very nice people".

Vorig jaar trommelde hij in ruim tweeënhalve maand tijd ruim 1200 euro bij elkaar met zijn Afrikaanse culturele muziek. De 39-jarige Afrikaan logeert bij zijn vriend Adriaan Visser, die bijna jaarlijks op tegenbezoek gaat in Gambia. Moduri: ,,Ik bouwde op de grond van mijn vader een vakantiehuis voor Adriaan en ben nu bezig om een huis neer te zetten waar ook andere Sliedrechters vakantie kunnen komen vieren." Hij laat foto's zien van het ronde huis in aanbouw: ,,De spanten van het dak zitten erop en de fundering voor het bijgebouw voor badkamer en toilet gelegd. Komend jaar wil ik de binnenmuren doen en beginnen aan interieur."

Moduri is deze zomer voor de vierde keer in Sliedrecht en spreekt behalve Engels ook redelijk goed Nederlands. Als er een bekende blijft staan om een praatje te maken gaat hij moeiteloos van het Engels over op: ,,Nou, dag hoor. Tot de volgende keer." Omdat hij van ons Baggerdorp is gaan houden en ieder jaar weer meer leert kennen van onze gewoontes en tradities wil hij in de toekomst ook Sliedrechters zijn cultuur en geschiedenis laten zien. ,,I'am impressed by the people here en feel warmth for them. In the future I hope to give them hospitality in Tanjeh."

Pa Moduri Camara logeert nog tot 24 september in Sliedrecht.

Op de foto's 2 en 3 is te zien hoever het huis nu is.

advertentie
advertentie