Henny Korevaar nieuwe dirigent van Eensgezindheid

27 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/OUD-ALBLAS - Voor de leden van het koor Eensgezindheid in Oud-Alblas breekt op 24 augustus een nieuwe periode aan onder leiding van de regionaal bekende dirigent Henny Korevaar. Na een eerste kennismaking in de loop van dit jaar hebben bestuur, leden en Korevaar besloten vanaf augustus met elkaar verder te gaan. Het voornemen is om Eensgezindheid uit te bouwen naar een ledental van 50 à 70 leden. Er wordt begonnen met nieuw repertoire, zodat ook nieuwe leden van het begin af aan op een normale manier kunnen meedoen.

Henny Korevaar (1957) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was op zeer jonge leeftijd al dirigent van een meisjeskoor in Sliedrecht (1973). Daarna volgden al snel enkele gemengde koren in Noordeloos (1974) en Sliedrecht (1976). Naast het conservatorium studeerde Henny Korevaar koordirectie bij Felix de Nobel, Jaap Hillen en Jan Eelkema. In de ruim 35 jaar dat hij actief is als dirigent gaf hij vele concerten met bekende solisten en medewerkers. Hij dirigeerde kinderkoren, jeugdkoren, mannenkoren, opera- & musicalkoren en orkesten. Tevens wordt hij veelvuldig gevraagd als interim dirigent en bij workshops. Op dit moment is hij actief bij Singing Source (Nieuwegein), Laudate Dominum (Zijderveld) en is vanaf de oprichting (1983) is hij de dirigent van het Alblasserwaards Vocaal Ensemble (Wijngaarden).

De kracht van Korevaar is, dat hij veel aandacht schenkt aan stemvorming en diverse zangtechnieken, die onmisbaar zijn voor iedere zanger. Door middel van koorscholing en workshops heeft hij tot doel het ‘instrument’ de stem te laten groeien in klank en stembeheersing. Daarnaast krijgt ook de interpretatie van tekst veel aandacht.

Een eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent is het kerstconcert in de hervormde kerk van Oud Alblas op 22 december. Aan dit concert werken ook het kinderkoor “De Krekels” en het Tienerkoor “Sparkling” onder leiding van Hanneke Scherff mee, evenals het Alblasserwaards Vocaal Ensemble onder leiding van Henny Korevaar. De begeleiding is in handen van Gert-Jan Scherff (piano) en Arjan Versluis (orgel).

Voor het voorjaar van 2011 wordt gedacht aan een concert waar ondermeer de Crucifixion zal worden uitgevoerd.

De repetities van Eensgezindheid worden gehouden in Het Trefpunt van Oud-Alblas iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. De eerste repetitie van het seizoen is op 24 augustus.

Verdere info: www.hennykorevaar.nl.

advertentie
advertentie