Energie opladen in de Biesbosch

27 juli 2010 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Tijdens de zomervakantie vertrekken vanaf Biesboschcentrum Dordrecht dagelijks fluisterboten voor een stil en rustgevend rondje ‘Hollandse Biesbosch’. De Sterling is een open fluisterboot, die ook in de kleinere kreken van de Biesbosch kan varen. De Halve Maen is Europa’s grootste fluisterboot op zonne-energie, volledig toegankelijk voor rolstoelen en minder validen. De schipper is tevens gids tijdens de vaartocht.

Elke vrijdag in juli en augustus wordt bovendien de Go Solar vaarwandel-speurtocht gehouden. De Sterling vaart in een half uur naar de Stenen Keet aan het Wantij waar de speurtocht start en de deelnemers op eigen gelegenheid over het Griendmuseumpad terug wandelen naar Biesboschcentrum Dordrecht. De oversteek over het Moldiep wordt gemaakt met de Zonnepont. Onder de kinderen die meegaan wordt een zonne-energie speelpakket verloot. Daarnaast krijgt elk kind een leuke survivalverrassing.

De kosten voor een rondje ‘Hollandse Biesbosch’ bedragen € 7,00 voor volwassenen en € 5,50 voor 65-plussers en kinderen van 4 t/m 12 jaar. Reserveren wordt aanbevolen. De Go Solar speurtocht is op vrijdag van 10:45 uur tot 12:45 uur. De kosten bedragen voor volwassenen € 9,00, 65-plussers en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 7,50. Reserveren is noodzakelijk.

Opgeven kan bij de informatiebalie van Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, 078 630 53 53, info@biesbosch.org. Een overzicht, tijden en uitgebreide beschrijving van alle excursies, rondvaarten en tochten staan in de gratis Activiteitenbrochure 2010 of op www.hollandsebiesbosch.nl .

advertentie
advertentie