Eerste fase Havenkwartier snel verkocht

27 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – De komende jaren zal dicht bij het centrum een nieuwe woonwijk verrijzen: Het Havenkwartier. Begin juni startte de verkoop van de eerste fase van het project met 22 starterswoningen en 5 eengezinswoningen. De gunstige ligging én de aantrekkelijke prijsstelling hebben er ongetwijfeld aan bijgedragen dat alle woningen in recordtijd verkocht zijn. We spraken met Odar Alblas makelaar/eigenaar van Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs, Marco Bijl, financieel adviseur van GeldXpert en Michiel de Vries van Vorm Ontwikkeling over de drukke periode die achter hen ligt.

Door Ria Scholten

De eerste fase van Het Havenkwartier wordt omzoomd door de Wilhelminastraat, de Havenstraat, de Klopstraat en het Dr. Langeveldplein. Naast de eerdergenoemde koopwoningen zullen er 47 grondgebonden huurwoningen en 25 huurappartementen worden gebouwd. ,,Het wordt een verkeersluwe wijk met voor de kinderen voldoende ruimte om te spelen”, vertelt Michiel. ,,Een zestigtal bewoners krijgt de beschikking over een plek in de ondergrondse stallinggarage.”

,,De starterswoningen kostten 168000 euro vrij op naam”, vult Odar aan. ,,Onder bepaalde voorwaarden kwamen vrijwel alle kopers in aanmerking voor een startersubsidie van de gemeente Sliedrecht. De koopsom werd hierdoor 151.200 euro. Een prima initiatief! De reacties bij de officiële start verkoop op 27 mei in de Henri Dunantschool waren bijzonder positief. Veel mensen hadden via de projectwebsite al aangegeven interesse te hebben in een woning in Het Havenkwartier. In de week erna konden belangstellenden inschrijven op het woningtype van hun keuze. Het aantal gegadigden overtrof het aantal beschikbare woningen en daarom is er geloot door de notaris.”

,,De gesprekken met de potentiële kopers zijn op 10 juni van start gegaan en zeer succesvol verlopen. Wij hebben hen de mogelijkheid geboden om in aansluiting op het gesprek met Odar te bekijken wat hun financiële mogelijkheden waren, vult Marco aan. ,,GeldXpert adviseert kopers op een vernieuwende manier over de financiering van de aankoop van hun woning. Binnen vier weken waren alle woningen verkocht en het is hartverwarmend om te zien hoe blij de kopers met hun nieuwe huizen zijn.”

De woningen in jaren dertig stijl worden door Vorm Bouw gebouwd naar een ontwerp van Lugten Malchaert Architecten uit Dordrecht. Oorspronkelijk zou de bouw in september van start gaan. Er is echter enige vertraging opgetreden in de bouwvergunningsprocedure. Naar het zich nu laat aanzien gaat de eerste paal eind 2010/begin 2011 de grond in. De sloop van de bestaande huurwoningen van Tablis Wonen is al in volle gang. Uiteraard komen er ook nieuwe huurwoningen van de woningstichting. De bouw van de tweede fase volgt wanneer fase 1 volledig is voltooid. De verkoop hiervan start naar verwachting in de eerste helft van 2012.

Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden via de website www.woneninhethavenkwartier.nl. Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs is telefonisch bereikbaar via 0184-670733.

Foto-onderschrift: (v.l.n.r.) Michiel de Vries, Marco Bijl en Odar Alblas kijken met plezier terug op een drukke periode.

advertentie
advertentie