Een cursus Frans volgen? Magnifique!

28 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het zullen bijzondere lessen Frans zijn die in “De Reling” door docent Anton van der Graaf gegeven worden. Niet alleen leert hij de cursisten hoe zij goed Frans kunnen spreken, hij biedt hen ook nog veel cultuur aan.

“Ik heb mij tijdens mijn studie ook verdiept in de Franse historie en cultuur, dat wil ik graag aan mijn cursisten doorgeven” vertelt Anton. “De geschiedenis van de omgeving waar zij op vakantie gaan, belangrijke plekken in steden en op het platteland, muziek, kastelen chansons etc. zijn onderwerpen die besproken worden, ook de politiek wordt neutraal besproken en aan het eind van de cyclus van de 20 lessen van 50 minuten moet iedereen het Franse volkslied “de Marseillaise” kunnen zingen. Dan sluiten we de cursus ook af met croissants, pain et vin”.

Het belangrijkst is natuurlijk het leren van de taal. Anton: “Mensen zijn dikwijls erg gemotiveerd, zij willen met hun in Frankrijk wonende kinderen en kleinkinderen kunnen praten, ze willen boodschappen doen, als het moet naar een arts gaan, iets bestellen in een restaurant, daarom is de cursus vooral gericht op de mondelinge communicatie. Als ze beginnen vragen ze zich af: zeg ik het wel goed? Er is vaak angst om fouten te maken, ik zeg maak ze maar, daar leer je het meest van.”

Elke donderdagmiddag van 13.30-16.30 uur zijn er lessen, de cursisten worden na een kennismakingsgesprekje door Anton in één van de 3 groepen ingedeeld, het maakt niet uit of ze nu nog totaal geen Frans spreken of al gevorderd zijn, het kan allemaal, per groep kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Natuurlijk moet er ook uit de boeken geleerd worden maar het leren spreken van de taal vormt de hoofdmoot. Anton:”Tijdens de lessen wordt voor 80% Frans gesproken, mensen mogen een onderwerp voorbereiden bijvoorbeeld over hobby, het werk, familie en kunnen daar tijdens de les over praten.” Anton die al 8 jaar als docent Frans bij de SWS werkt heeft dit jaar een primeur: hij gaat met 24 cursisten van vorig jaar 5 dagen naar Parijs.

De cursus begint donderdag 28 oktober en kost € 60,00 exclusief het lesmateriaal. Iedereen van 55 jaar of ouder kan zich aanmelden via de Stichting Welzijnwerk Sliedrecht tel: 416729.

advertentie
advertentie