Shih tzu familie herenigd

2 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Eerst kreeg het Dierenasiel in Gorinchem melding van twee gedumpte Shih tzu hondjes, reu en teefje, aan de Peulenstraat Zuid in Hardinxveld-Giessendam langs de A15. Even later moest Dierenbescherming Dordrecht uitrukken voor drie Shih tzu puppies van slechts 6 à 7 weken die verwaarloosd aangetroffen waren bij de Groenstrook niet ver daar vandaan. De optelsom was snel gemaakt en het contact gelegd tussen beide dierenopvangcentra. Dinsdagmiddag werd de Shih tzu familie herenigd in Gorinchem.

Als de drie puppies bij vader en moeder in het hok gebracht worden gaan vijf staartjes gelijk kwispelen. De kleine hondjes zoeken al snel de tepel van hun moeder en beginnen gulzig te drinken. Vader trekt zich na de hereniging terug in een hoekje van het hok. Hij weet zich geen raad meer met zoveel aandacht van verzorgers en pers. ,,Het is vreselijk dat deze hondjes uit elkaar gehaald en gedumpt zijn, maar de verwaarlozing gaat veel verder terug", vertelt Cora Rikkelman van streekdierentehuis Gorinchem. ,,De twee volwassen hondjes hebben een heel slechte vacht vol klitten en vlooien. Rond de oogjes zitten zelfs dikke korsten. Ook aan de vacht van de puppies is te zien dat ze al lang in hun eigen vuil lagen. Bovendien hadden ze wormpjes."

Het gezin is nu in goede handen in Gorinchem. ,,We laten ze eerst tot rust komen en zullen daarna helemaal opgeknapt worden door een trimster", aldus Cora. ,,De puppies blijven voorlopig nog bij hun moeder. Ze zijn nog te jong om al gescheiden te worden. Daar zullen we ze beetje bij beetje in moeten trainen. Iets wat de eigenaar duidelijk nog niet had gedaan."

De politie en dierenbescherming zijn op zoek naar de eigenaar. Mensen die afgelopen weekend, waarschijnlijk zaterdagavond of zondagochtend, iets gezien hebben van de dump of weten van wie de Shih tzu hondjes zijn kunnen contact opnemen met het Dierenasiel in Gorinchem via 0183-624275.

advertentie
advertentie