Actie Maak Mervin Mobiel

3 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/SLIEDRECHT - Mervin is een jongen van 16 jaar, zijn lievelingskleur is rood, hij houdt van spelen op de playstation en de wii en muziek luisteren op zijn telefoon. Ook vind hij het leuk om naar de stad te gaan en “leuke dingen te doen” zoals hij dat zelf zegt, “gewoon, ergens naartoe”. Maar dat is niet zo eenvoudig voor Mervin en zijn moeder Jenny van der Straeten. Melvin is spastisch en heeft een verstandelijke beperking. Sinds kort heeft hij een elektrische rolstoel, waarmee zijn bewegingsvrijheid is vergroot, maar daarmee is tegelijk een groot vervoersprobleem ontstaan. ,,Mervins rolstoel past niet in mijn auto en op sleeptouw nemen, zoals op de foto, is natuurlijk ook geen optie. Daarom zijn we de actie Maak Mervin Mobiel gestart", vertelt Jenny.

Jenny (39) en Mervin wonen tegenwoordig in Roosendaal, maar komen beiden uit Hardinxveld-Giessendam. Jenny: ,,Ik was één toen ik hier kwam wonen en ben in Hardinxveld en Sliedrecht naar school gegaan. Melvin is in Hardinxveld geboren. Op m'n 25ste zijn we verhuisd maar ik kom regelmatig terug naar beide dorpen om vrienden en familie te bezoeken, zoals Melvins opa en oma in Sliedrecht."

Om deze en andere ritjes te kunnen blijven realiseren, doet Jenny nu een beroep op haar oud-streekgenoten. ,,Omdat Mervin altijd toezicht nodig heeft gaan Mervin en ik altijd samen op pad. Dit kan zijn voor de dagelijkse boodschappen, familiebezoek, vakantie, bezoeken van activiteiten, ophalen van dagopvang, bezoek huisarts, ziekenhuis, tandarts, orthopeed, spontane situaties, kortom voor alles. Maar daarvoor hebben we nu aangepast vervoer nodig. De gemeente vergoedt dat niet. Die biedt ons een taxipas aan, maar die is alleen in de regio geldig. Bovendien kost een uitstapje dan vaak erg veel tijd. Aangepast vervoer zou onze bewegingsvrijheid enorm vergroten en dat is voor Mervin erg belangrijk."

De financiële middelen ontbreken voor zo'n bus. ,,De aanschaf komt op ongeveer 39.000 euro, 27.000 voor de bus, 12.000 voor de aanpassingen. Een klein gedeelte van dit bedrag is door mijzelf op te brengen, maar als ik in mijn eentje het totale bedrag bij elkaar moet sprokkelen gaat dat wel erg lang duren. Inmiddels zijn de nodige fondsen aangeschreven, maar ik wil ook graag een beroep op de Kompas-lezers doen in de hoop dat dit gezamenlijk tot het totale bedrag zal leiden", aldus Jenny.

De teller staat na diverse acties en brieven naar fondsen op 12.500 euro. Iedereen die een bijdrage wil leveren kan bedrag storten op rekeningnummer 2836551 op naam van Hr. M. Gouweloos in Roosendaal. Om de actie te ondersteunen is zelfs een website gemaakt: www.maakmervinmobiel.nl, met meer informatie en foto's van Melvin. Voor meer informatie kan ook gebeld worden met Jenny van der Straeten: 06-12919526.

advertentie
advertentie