Sliedrechtse Indiëgangers in het middelpunt

9 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In De Lockhorst in Sliedrecht vindt op dinsdag 17 augustus een bijeenkomst plaats, bedoeld voor Sliedrechtse veteranen die in de periode 1945-1950 in voormalig Nederlands-Indië hebben gediend. ,,Wij vinden dat er meer waardering mag zijn voor de prestaties die onze dorpsgenoten destijds geleverd hebben", meent J.Th. Meijers, voorzitter van het organiserende 'Comité 60 jaar thuis'. ,,Sliedrechtse Indiëgangers hebben veel ontberingen moeten doorstaan. Lang van huis, een vreemd land, gevaarlijke situaties, het verliezen van vrienden of zelfs het eigen leven: het is allemaal niet niks. Daarom is een respectvol eerbetoon aan de veteranen èn hun thuisfront meer dan op zijn plaats”.

Het comité, waarin ook B. van Houwelingen en R. van den Heuvel zitting hebben, heeft een mooi dagprogramma samengesteld. Na een welkomstwoord door Burgemeester Boevée, volgt een toespraak van Luitenant Generaal b.d. T. Meines. die destijds ook in Nederlands-Indië heeft gediend. Daarna zal G. Harrewijn, dochter van een van de veteranen een voordracht houden. Ook zal Wieteke van Dort (“Tante Lien” voor de veteranen) haar opwachting maken. En natuurlijk wordt een rijsthap geserveerd.

Inmiddels hebben 125 veteranen, partners/echtgenotes en weduwen zich aangemeld. Behalve de Rotaryclub Sliedrecht e.o. en Stichting de Kaai dragen het gemeentebestuur van Sliedrecht en een groot aantal, voornamelijk Sliedrechtse, bedrijven bij in de kosten.

advertentie
advertentie