Dames Sliedrecht Sport start trainingen

15 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor het vernieuwde team van Sliedrecht Sport staat de start van het nieuwe seizoen voor de deur. Vanaf maandag 16 augustus worden de trainingen weer opgepakt en volgen oefenwedstrijden en toernooien om zo bij de start van de competitie op zaterdag 9 oktober klaar te zijn voor een nieuw volleybalseizoen.

De ploeg van Meino Rozendal kent zes nieuwe gezichten. Zij vervangen de vertrokken Nienke de Waard, Simone Legerstee en Flore Gravensteijn (alle drie vertrokken naar de Duitse Bundesliga) en de beide Sanne’s, Sanne Berculo (vertrokken naar Taurus) en Sanne Hoevenaars (volgend seizoen uitkomend voor Capelle). Voor hen in de plaats kwamen Jeugd Oranje speelsters Samanta Jimenez en Lynn Thijssen, ex-Jeugd Oranje speelster Esther van Berkel (van Nesselande), Shonnon Gerhardt (speelde bij Flamingo’s), Florieke Eggermont (van Longa/Switch) en Laure Obelink (Longa/VoCaSa).

Vooralsnog zal een aantal trainingen en wedstrijden zonder de inbreng van de Jong Oranje speelsters worden opgepakt aangezien zij zich voorbereiden op de EK die van 4 tot en met 12 september wordt gespeeld in Servië. Beide speelster hebben de hele zomer doorgetraind om zich hiervoor te kwalificeren en voor te bereiden op dit toernooi.

Met wekelijks toernooien in binnen- en buitenland zullen alle speelsters zich de komende weken kunnen bewijzen op hun positie en zal het team aan elkaar kunnen wennen. Patronen worden ingeslepen, variaties uitgeprobeerd en de conditie en technische vaardigheden weer op het gewenste niveau gebracht.

Op zaterdag 11 september, tijdens de verenigingsdag, presenteert de ploeg zich in Sporthal de Stoep aan het thuispubliek, samen met het eerste herenteam. Op het programma staan ook wedstrijden tegen Sneek en Pollux.

Op zaterdag 9 oktober wacht dan de eerste krachtmeting in de competitie, de thuiswedstrijd tegen VC Weert. Op dit moment is nog onduidelijk of deze tegenstander ook daadwerkelijk aan de andere kant van het net zal verschijnen. Financiële problemen in het Limburgse hebben er voor gezorgd dat de toekomst nog onzeker is, maar er wordt alles aan gedaan om toch aan de start van de competitie te verschijnen.

advertentie
advertentie