Nieuw orgel visitekaartje Joh de Heer

17 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij Joh de Heer - opgericht in 1898 - weten ze het zeker: ,,‘t Verleden is vandaag de weg waarop we lopen naar de toekomst”. Reden genoeg voor de directie van dit centrum voor allerhande muziekinstrumenten, om creatief te blijven investeren in de nieuwste orgeltechnieken, geschikt om in huiselijke kring van te genieten.

In de showroom van het muziekcentrum in de Leeghwaterstraat 101 staat sinds kort een instrument dat voldoet aan zeer hoge eisen. ,,Een orgel waar de nodige research aan is vooraf gegaan, tot in Italië toe. En het resultaat mag er zijn. Een compact instrument met vijf maal 31 digitaal gesampelde stemmen. Twee klavieren plus een 27-tonig pedaal. Verder een display met vijf tonaties, waarvan twee barok, twee romantisch, en één symfonisch. Verder kunnen muziekliefhebbers kiezen uit verschillende oude klankvormen en is er een extra bibliotheek beschikbaar met 110 zelfstandige stemmen", aldus de directie van Joh de Heer.

Het is een greep uit de mogelijkheden die dit orgel de liefhebber biedt. Begrijpelijk dat de organist Wim Alblas er verrukt over is. ,,In deze prijsklasse - het instrument kost 3950 euro - is dit uniek. Zeker als je naar de mogelijkheden en de geschakeerde klankkleuren kijkt. Bij Joh de Heer staat een instrument dat aan hoge kwaliteitseisen voldoet en de muziekliefhebbers van klassieke én meer populaire muziek volop kansen biedt zich helemaal uit te leven."

Foto: Organist Wim Alblas bespeelt het nieuwe orgel

advertentie
advertentie