Roemeniëweekend: 'Gaven om te geven'

18 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Kerkgebouw ‘De Ontmoeting’ aan de Jacob Catsstraat doet op vrijdag 3 september en zaterdag 4 september z'n naam eer aan. Alle Sliedrechters zijn welkom een kijkje te nemen bij de diverse activiteiten voor jong en oud als start van het nieuwe seizoen. Bij alle activiteiten kan een vrijwillige bijdrage geven worden voor de hulpverlening aan Vaja en Sükö, de twee Roemenië die gesteund worden door de Nederlands Hervormde Kerk. Door de levensomstandigheden, inflatie en de hoge medische kosten is er nog steeds veel steun nodig om in basisbehoeften te voorzien.

Vrijdag is er een kinderfeest om 18.00 uur met veel zingen, dansen, clowns en pannenkoeken. Vrijdagavond is er om 20.15 uur een interactieve lezing door Kees Bezemer over humor in de bijbel. Zaterdag 4 september begint om 10.00 uur een orgelconcert, waarbij verschillende organisten het kerkorgel bespelen. Daarbij geven ze uitleg over het orgel en hun techniek van orgelspelen. 's Middags om 14.30 uur volgt een talentenveiling. Allerlei gaven en talenten van gemeenteleden worden geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar Vaja en Sükö in Roemenië. Kinderen maken ondertussen samen een groot kunstwerk. ‘s Avonds, om 20.00 uur, is er een grote praiseavond met praiseband All 4 You.

Op zondagmorgen 5 september om 10.00 uur zal dominee Van Dijk bevestigd worden als nieuwe predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk ‘De Ontmoeting’ na een ruim een jaar vacant te zijn geweest. Dominee G. van Dijk was tot voor kort predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Dalfsen.

advertentie
advertentie