Schaakvereniging Sliedrecht start nieuw seizoen

19 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 2 september van start in de bovenzaal van Bar De Huifkar. Gezien het feit dat Schaakvereniging dit jaar 75 jaar bestaat, zal het een druk seizoen worden. Het jubileum wordt op 13 november uitgebreid gevierd in zalencomplex De Lockhorst. Daar zal een grote Schaakmanifestatie plaatsvinden met medewerking van onder andere de Nederlandse wereldtopper Jan Timman en Nederlands kampioene Zhaoqin Peng. Ook zal die dag het jubileumboek over de 75-jarige geschiedenis ('De Kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht; 1935-2010') gepresenteerd worden.

Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen het nodige rendement opgeleverd. Zowel het A-, C- als E-team plaatste zich voor het NK, terwijl ook Naomi Snikkers, Tabitha Snikkers, Jorik Klein en Andrew Mensing aan de persoonlijke NK’s hebben deelgenomen. Ook in de verschillende seniorenteams brachten de jeugdspelers successen. Zo promoveerde het tweede team met onder andere de jeugdspelers Robert van Rekom, Naomi Snikkers en Tobias Dekker in de gelederen, naar de Promotieklasse van de Rotterdamse Schaakbond. Nog nooit speelden de teams van de Sliedrechtse vereniging zo hoog.

Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo worden extra schaaklessen gegeven aan jonge talenten gaan extra competities plaatsvinden en wordt er weer deelgenomen aan vele toernooien en de viertallencompetitie. De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap. Daarnaast speelt de jeugd in twee groepen elke week een partij voor de jeugdcompetitie, waarmee veel bekers te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie.

De senioren spelen wekelijks vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is geen verplichting elke week te spelen. Komend seizoen zal Wim Hokken, in zijn poging zijn titel te prolongeren, vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Maar ook nieuwkomer Juan Garcia zal een poging wagen zijn eerste titel te gaan veroveren.

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen opnieuw in de landelijke competitie na de derde plaats vorig seizoen. De overige drie teams komen uit in respectievelijk Promotie-, derde en vierde klasse van de RSB.

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden om een schaakles te volgen of zomaar een partijtje te spelen. Direct deelnemen aan de onderlinge competitie kan natuurlijk ook. De clubavonden zijn op donderdag, de jeugd om 19.00 uur, de senioren om 20.00 uur. De speelzaal is de bovenzaal van De Huifkar, boven aan de Stationsweg in Sliedrecht. De contributie bedraagt € 5,00 per maand, € 3,50 voor studerenden en € 3,50 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie: Peter vd Bergh (0184 - 692213), of Jerry van Rekom (0184 - 411212). Nieuwe competitiespelers kunnen direct terecht bij wedstrijdleider Mark van Hulst: 078 - 6300400. Zie ook: www.schakendsliedrecht.nl

Op de foto aanstormend jeugdtalent Andrew Mensing.

advertentie
advertentie