Jeffrey Brouws skiet door in zomer

21 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het is nog steeds zomer, maar voor de 11-jarige Jeffrey Brouws is het skiseizoen alweer in volle gang. Het Sliedrechts talentje heeft begin juli in Oostenrijk getraind op de Hintertuxer gletsjer, voornamelijk op reuzenslalom en afdalen. Dit zijn de snelle disciplines waarbij snelheden boven de 90 kilometer per uur worden bereikt. Em de afgelopen week trainde hij vijf dagen in Snowworld Landgraaf met zijn eigen team Snowsports Academy Racing.

Jeffrey Brouws heeft voor volgend seizoen 2010-2011 de zogenaamde “beloften status” gehaald, de jeugd selectie tot 15 jaar bij de Nederlandse Skivereniging. Hij heeft twee skitrainingen per week, en buiten de dagelijkse conditietrainingen volgt hij twee keer per week een gezamenlijke conditie training onder leiding van één van zijn trainers.

Afgelopen seizoen heeft hij onder andere meegedaan aan de NJK in Schladming (Oostenrijk ), waar hij derde is geworden en aan een kinder fis wedstrijd in Andorra, waar hij bij de reuzenslalom tiende was, de snelste van zijn jaargang. Jeffrey wil deze prestaties zeker gaan evenaren c.q. verbeteren.

Ook doet hij mee aan diverse hardloopwedstrijden zoals de City pier City loop waarbij hij werd gesponsord door Ernst & Young.

Meer info over Jeffrey op www.jeffrey2ski.com.

advertentie
advertentie