Met Afslankpraktijk Vitaal naar een gezonder eetpatroon

23 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Een gewichtsconsulent is een “stok achter de deur” voor mensen die een paar kilo kwijt willen raken en naar een gezonder eetpatroon willen." Zo vat Francis Vlot haar vak in één zin samen. Onlangs startte de gewichtsconsulente haar Afslankpraktijk Vitaal in Sliedrecht voor de persoonlijke begeleiding van mensen met gewichtsproblemen.

,,Ik ben geen diëtiste”, vertelt Francis Vlot. ,,Wat ik doe, is het begeleiden van gezonde mensen met overgewicht naar hun streefgewicht. Ik ben voor mijn cliënten de coach die ze begeleidt naar een gezondere leefwijze en een ander eetpatroon.” Uit onderzoek is gebleken dat afvallen onder begeleiding vaak de meest effectieve manier is om gewicht te verliezen, vooral omdat je dan een stok achter de deur hebt om door te gaan. Als gewichtsconsulente helpt Francis op een verantwoorde, gezonde en informatieve manier het streefgewicht te behalen én te behouden.

Wie denkt af te vallen met boekjes van dieetgoeroes of vaak eenzijdige diëten is volgens de gewichtsconsulente op de verkeerde weg. ,,Het is altijd een persoonlijk verhaal. Dat staat niet kant-en-klaar in een boekje”, aldus Francis, die voedingsanalyses maakt voor alle mensen die bij haar aankloppen. Dit gebeurt op basis van eetdagboeken, waarmee nauwkeurig vastgelegd wordt wat er in de loop van vijf dagen gegeten wordt en op welke momenten dat gebeurt. Ook de manieren van bewegen worden meegenomen in het plaatje dat moet leiden tot het ideale gewicht. Natuurlijk gaan de cliënten bij de intake ook op de weegschaal en wordt de lengte, taille, BMI en het vetpercentage gemeten.

Francis heeft zich als gewichtsconsulente aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De Beroepsvereniging ziet er op toe dat haar leden werken volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat wil zeggen: géén wonderdiëten, géén hongerlijden, géén dure maaltijdvervangers of twijfelachtige afslankpillen. ,,Je moet het ook niet hebben van allerlei speciale producten of een crash dieet. Daarmee bereik je alleen maar jojo-effecten. Waar het om gaat, is het creëren van een gezondere leefwijze en het bewuster keuzes maken van alles wat we eten”, stelt Francis.

De erkende gewichtsconsulente geeft goede voorlichting, stelt gezonde menu’s samen en motiveert de cliënten om stapje voor stapje hun levensstijl gezonder te maken. Met als gevolg een gestaag gewichtsverlies en daarna een blijvend resultaat. Tevens biedt Francis haar cliënten de mogelijkheid deel te nemen aan haar loopgroepje op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00. Dit is een extra stimulans tot beweging en ervaringen worden hier uitgewisseld.

Steeds meer ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van de begeleiding van een BGN-gewichtsconsulente. Naast alle Achmea-dochters zijn dat Delta Lloyd, Ohra, Univé, Trias, CZ, VGZ, truien &Co, Zorg en Zekerheid en Agis. Met andere zorgverzekeraars is de BGN in onderhandeling. Gedurende 2010 is het kennismakingsgesprek bij afslankpraktijk Vitaal gratis en vrijblijvend. Voor de tarieven en meer informatie, zie www.afslankpraktijkvitaal.nl Voor het maken van afspraken: 06-24247259 of francis@afslankpraktijkvitaal.nl.

advertentie
advertentie