Woningbouw nog steeds massaal

24 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Watertoren-

terrein weer op

agenda raad

SLIEDRECHT - Ondanks de stagnerende huizenmarkt wil de projectleider nog steeds bouwen op het Watertorenterrein. De gemeente gaat daarom wederom aan de slag met het ontwikkelen van een bestemmingsplan voor het veelbesproken terrein aan de Rivierdijk. Gezien de gevoeligheid van het onderwerp wordt omzichtig te werk gegaan. De gemeenteraad kan zich maandag 6 september tijdens de opiniërende raadsvergadering uitspreken over het voorontwerpbestemmingsplan en besluit 4 oktober of het in procedure wordt gebracht.

Door Erik de Bruin

De gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de resultaten van de overleggen, die de afgelopen twee jaar gevoerd zijn tussen het dijkcomité De Rivier Wijkt Niet, het wijkplatform Oost, de projectontwikkelaar, het stedenbouwkundig bureau en de gemeente. Het dijkcomité De Rivier Wijkt Niet bestaat uit verontruste omwonenden die zich verenigden na de informatiebijeenkomst van 8 april 2008 in De Lockhorst, waar de projectontwikkelaar zijn omvangrijke plannen ten doop hield.

Verantwoordelijk wethouder Hans Tanis lichtte gisteren toe dat de belangengroep teleurgesteld is over de uitkomst van de overleggen. De projectontwikkelaar heeft met betrekking tot de massaliteit van het woningbouwproject minder water bij de wijn gedaan dan waarop was gehoopt. Er is 1200 vierkante meter afgehaald wat neerkomt op circa tien huizen minder. In totaal zijn ongeveer tweehonderd koopwoningen ingetekend, die alle tot het duurdere segment behoren. De projectontwikkelaar steekt in op kwaliteitswoningen (met uitzicht op de rivier) en baseert zich op onderzoek in de Drechtsteden waaruit blijkt dat het aanbod van dure appartementen niet groot is.

Het in oude luister herstellen van het riviertje de Gantel, wat de dijkbewoners graag wilden, is financieel onhaalbaar gebleken. Met betrekking tot de verkeersafwikkeling op de Rivierdijk is men volgens de wethouder niet veel verder gekomen. Behalve dan dat de bebouwing verder naar achteren is. Een deel van het terrein wordt opgespoten. Ook wordt de renovatie van de historische watertoren in het plan opgenomen. De kosten zijn voor rekening van de projectontwikkelaar, die al in 2003 een intentieovereenkomst heeft getekend en nog steeds voornemens is dit van de grond te krijgen.

Na het raadsbesluit gaat de gemeente de boer op met het plan. Er wordt weer een informatiebijeenkomst gehouden. Wat precies wordt beoogd wordt ook aangekondigd op de gemeentepagina in Het Kompas en op de website van de gemeente. Om het bestemmingsplan vast te stellen wordt naar verwachting een jaar uitgetrokken. Afhankelijk natuurlijk van de zienswijzen die worden ingediend. Dat daar bezwaarschriften tussen zitten is aannemelijk.

advertentie
advertentie